Desi am explorat lumea intreaga, incercand sa gasim raspunsuri la anumite evenimente, ceea ce vom discuta in acest articol vine ca o demonstratie cum ca tot timpul avem cate ceva de descoperit. In acest articol, va voi prezenta cateva minuni ale lumii de care, in mod sigur, nu stiati.

Valul (intre Arizona si Utah - SUA)
O zona cu roca rosie uimitoare gasita la frontiera dintre Arizona si Utah, valul este constituit din dune de nisip vechi de 190 de milioane de ani, care s-au transformat in roci. Aceasta formatiune putin cunoscuta este accesibila numai pe jos, printr-o plimbare de 5km si este foarte regulata.
Canionul Antelope (Arizona - SUA)
Cel mai vizitat si fotografiat canion din sud-vestul Americii, Canionul Antelope este localizat pe pamanturile Navajo, in apropiere de Page, Arizona. Acesta include doua sectiuni ale canionului, la care se fac referiri in mod individual ca si Canionul Antelope de Sus - sau "Crapatura" - si Canionul Antelope de Jos - sau "Racul".
Numele Navajo pentru Canionul Antelope de Sus este Tse'bighanilini, ceea ce inseamna "locul in care apa curge prin stanci". Canionul Antelope de Jos este Hasdestwazi sau "spirala de arcuri din stanci". Ambele sunt situate in capitolul LeChee al natiunii navajo. 
Marea Gaura Albastra (Belize)
Marea Gaura Albastra se afla la aproximativ 97 km de continent in Orasul Belize. O gaura mare, aproape perfect circulara, cu o intindere de aproximativ 0,4 km pe intreg teritoriul, este una dintre cele mai uluitoare locuri de scufundari din lume. In interiorul acestei gropi, apa este de 145 m adancime si tocmai adancimea apei determina culoarea apei de un albastru intens, ceea ce face ca astfel de structuri din intreaga lume sa fie cunoscute sub numele de "gauri albastre".
Pestera de cristale a gigantilor (Mexic)
Localizata in adancurile unei mine din sudul Chihuahua, Mexic, aceste cristale s-au format intr-o pestera naturala total inchise de stanci. O geoda plina de cristale spectaculoase, inalte ca pinii si, in unele cazuri, chiar mai mari decat acestia in circumferinta, acestea se gasesc in nuante translucide de aur si argint, in culori vii si in multe forme incredibile. Pestera de cristale a gigantilor a fost descoperita in acelasi corp de calcar care gazduieste minereu de argint-zinc-plumb exploatat de catre mina si a fost dizolvat, probabil, de catre aceleasi fluide hidrotermale, care a depus metalele, iar ghipsul a fost cristalizat in timpul etapelor de mineralizare.