Unele dintre aceste proiecte sunt deja constructie, in timp ce altele ar putea sa nu fie niciodata terminate. Insa toate impartasesc aceeasi conceptie vizionara ecologica care impinge granitele design-ului contemporan. De la orase ecologice plutitoare pana la ferme zgaraie nori, de la arhitectura plianta modulara pana la turnuri verzi gigantice, iata cateva design-uri ce iti vor contura o noua viziune asupra cladirilor din viitor.
"Miscarea verde" a strabatut lumea si arhitectura fiind in prim planul noii revolutii industriale - cladiri ce sunt de departe cei mai mari pioneri ai energiei din lume. Multi arhitecti contemporani sunt limitati de buget, timp si de contractarea clientilor. Totusi, unii dintre inovatorii industriali sparg conventiile si colaboreaza pentru a lansa imaginatia noastra in viitorul design-ului verde. Un numar surprinzator de proiecte urmeaza a fi construite pe acelasi principiu.
Centrul orasului Las Vegas merge pe "verde"
Orasul pacatelor? Verde? Serios? Proiectul pentru centrul orasului se lauda cu o lungime de un patrat ceea ce este mai mare decat toate cladirile actuale certificate de LEED. Partial, acesta este, cu siguranta, un proiect ce se bucura de atentie pentru oras care cauta sa se reinventeze tot timpul pentru a ramane sub lumina reflectoarelor. Totusi, cu locatia sa izolata si resursele naturale limitate nu este nici o surpriza sa descoperi unul dintre cele mai sustenabile proiecte chiar in inima celor mai faimoase locatii ale pacatului, din lume.
Cea mai verde cladire din lume
In afara de design-ul elegant ce face din cladire ceva special, faptul ca genereaza putere pentru propria constructie chiar si in timp ce este inca construita. Acoperisul, asamblat primul, este acoperit cu panouri solare care vor capta energia inainte ca aceasta cladire sa se termine. Atunci cand proiectul se va incheia, structura va avea cel mai mic consum de energie al oricarei cladiri din lume - si va genera mult mai multa energie decat va consuma.
Orasul piramidelor
Este dificil sa iti dai seama de simtul masurii in cazul acestui Ziggurat masiv care va putea sa gazduiasca 7 milioane de oameni - mai mult decat unele dintre cele mai mari orase ale Americii. Cand va fi terminat, aceasta structura va fi un oras intr-un oras - completat cu transport public ce este folosit atat pe orizonatala cat si pe verticala. Este conceput sa fie carbon-neutru si sa isi ia mare parte din energie printr-un sistem energetic extern format din panouri solare, acoperind mare parte din suprafata externa a cladirii.
Design futuristic de casa in copac
Unele case in copac sunt adapostite de coroana acestuia, altele sunt ancorate chiar de copaci, insa aceste trei case cu design retro-futuristic se inalta semet deasupra liniei copacului. Structura modulara prefabricata poate fi configurata la obstacolele si oportunitatile specifice locatiei respective ca si nevoia clientului de spatiu - este conceputa pentru a fi asamblata in cateva saptamani.
Design-ul Yurt de casa mobila
Asa numitul "Life Pod" arata orice altceva in afara de statiune, ci pare mai degraba ca o micro-statiune exotica. Este echipata cu picioare ce se transforma ce ii permit sa se adapateze la diferite conditii ale suprafetei sau chiar sa fie suspendate in aer la jumatate la un impact minimal al mediului inconjurator. Minimalista in interior cat si in exterior, structura super puternica foloseste ingineria starii artei pentru durabilitate maxima, in schimb, o crestere a sustenabilitatii.