Piata imobiliarelor in declin?

Intr-adevar, odata cu criza economica ce s-a asternut pe tot globul, piata imobiliara a fost si ea afectata in mod inevitabil. In tarile baltice, vanzarile locuintelor au scazut chiar si cu 60%. In Romania, constructorii au ramas cu apartamentele nevandute din cauza preturilor exorbitante, iar bancile au impus conditii de restrictionare a acordarii creditelor imobiliare. Chiar si persoanele care dispun de suma ceruta de constructuri, din economii sau vanzarea vechilor locuinte, asteapta scaderea preturilor. Astfel, piata imobiliara este inghetata din moment ce nu se mai cumpara si nu se mai vinde nimic, din cauza acestui lant economic. In ultima perioada, pretul mediu pe metrul patrat a scazut cu 5%, dupa cum arata recentele estimari. Totusi, expertii spun ca in anul 2009, este recomandabil sa se construiasca imobile, deoarece pretul materialelor de constructii a scazut vizibil.  

   Piata imobiliarelor in declin?
 

Cladirile ecologice

Unele dintre aceste proiecte sunt deja constructie, in timp ce altele ar putea sa nu fie niciodata terminate. Insa toate impartasesc aceeasi conceptie vizionara ecologica care impinge granitele design-ului contemporan. De la orase ecologice plutitoare pana la ferme zgaraie nori, de la arhitectura plianta modulara pana la turnuri verzi gigantice, iata cateva design-uri ce iti vor contura o noua viziune asupra cladirilor din viitor.

   Cladirile ecologice

 

Picturi murale pentru camera copilului

Copiii adora culorile si desenele sau modelele simple, astfel incat chiar si pictorii novici au posibilitatea de a crea un murale, iar rezultatul va fi unul pe masura dupa ce vei vedea bucuria din ochii micutului tau. Iata cateva idei despre cum ai putea sa creezi o lume magica in camera copilului care ar putea invata in acest fel sa-si dezvolte imaginatia si de ce nu, sa continue sa traiasca in lumea copilariei unde totul e posibil.

   Picturi murale pentru camera copilului
 

Case din lemn

Casele din lemn reprezinta locuinte ecologice si prestigioase, fiind cladiri solide care iti ofera un ambient confortabil cu o atingere a timpului trecut daca ne gandim la lemnul folosit pentru constructia lor care poate avea chiar si 120-150 de ani. Rasina ramasa in lemnul folosit la constructia caselor are un impact pozitiv asupra tractului respirator si a plamanilor persoanelor care traiesc in astfel de locuinte. S-a stabilit faptul ca nuanta naturala si calda a lemnului influienteaza in mod pozitiv psihicul uman, calmeaza sistemul nervos si creaza conditii prietenesti de recreere.
                                                                                      
Case din lemn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cele mai mici hoteluri din lume

Crezi ca ultima camera de hotel in care ai stat a fost mica? Incredibil dar adevarat, exista o larga gama de adversari la candidatura celei mai mici camere de hotel de pe planeta. Unii sustin acest lucru din cauza numarului de camere, altii in functie de marime. Totusi, chiar tu poti judeca acest fapt dupa ce ai tras cu ochiul la ceea ce ti-am pregatit in acest articol - o colectie incredibila de cele mai mici hoteluri din lume.

Cele mai mici hoteluri din lume
 

Secrete ale caselor moderne

Pasajele ascunse au o lunga istorie in aparitia lor in carti si filme, insa, in realitate, acestea au un trecut si mai bogat, datand inca de pe vremea egiptenilor care foloseau pasaje secrete in morminte pentru crestenii ce se ascundeau de romani. De-a lungul anilor, pasajele ascunse au fost folosite pentru a-i inchide pe regi si a-i salva pe papi, a-i proteja pe razboinicii shoguni si a facilita luptele de guerilla, pentru a inlesni traficul de droguri si a ascunde criminalii in serie. Totusi, in utltimii ani, multi indivizi mult mai modesti fata de cei mentionati mai devreme, au creat sau au descoperit pasaje secrete in casele lor, mai mult decat atat, exista chiar si companii care se dedica in mod special design-ului usilor, a camerelor si pasajelor secrete in casele clasei de mijloc. In unele cazuri, descoperirea unei camere secrete poate fi un lucru minunat sau se poate transforma intr-un cosmar.

Secrete ale caselor moderne
 

Reutilizarea constructiilor vechi

    Adaptarea la reutilizarea resurselor este o tactica necesara, mai ales atunci cand oamenii nu au nici timp, nici enerigie sau bani pentru a construi ceva nou, asa ca fac tot ce e mai bun cu ceea ce dispun. In zilele noastre este important sa incerci ceva diferit, sa te remarci, sa fii curajos in fata schimbarilor ce apar. De la avioane si biserici transformate in case, pana la garaje transformate in birouri,  posibilitatile sunt nelimitate este nevoie doar de o idee.

Reutilizarea constructiilor vechi
 
 

Design neobisnuit al caselor ecologice situate la inaltime!

Casele construite in copaci sunt atat de bine realizate, incat pot concura cu locuintele normale. Inovatia acestor locuinte realizate in copaci le ridica de la statutul de escapade la minuni arhitecturale,  iar locuind in ele, iti vor da sentimentul de libertate.  

    Design neobisnuit al caselor ecologice situate la inaltime!

Incredibil dar adevarat!

Cladirea sub forma de cos (SUA)


    Ceea ce a inceput cu un vis s-a incheiat cu o cladire sub forma unui cos care gazduieste birourile unei companii care reasambleaza cosuri. Aceasta cladire intra intr-adevar in sectiunea "Incredibil da adevarat". Constructia s-a terminat pe 17 Decembrie 1997, cand aceasta compania si-a deschis in cele din urma portile.
Cladirea cos (SUA)

Segmentul terenurilor in Cluj

Clujul isi pierde incet tranzactiile speculative pe segmentul terenurilor. Acest lucru este dat in primul rand de ratele de profit mai mari obtinute prin dezvoltarea de proiecte imobiliare, iar pe de alta parte oferta este tot mai restransa pe acest segment, astfel incat preturile crescute nu atrag oportunistii.
Proiectele rezidentiale sunt tinta principala a celor care achizitioneaza terenuri, fie ei persoane fizice sau juridice. Clujul a atras in ultimul an tot mai multi investitori in acest sector, firme din Israel, Ungaria sau chiar Statele Unite ale Americii incepand proiecte rezidentiale sau anuntandu-si intentia de a se lansa in astfel de demersuri. Din punct de vedere al constructiilor, cele pe verticala sunt apanajul locatiilor mai apropiate de centrul orasului si aceasta deoarece pretul crescut obliga astfel de dezvoltari pentru a acoperi investitiile initiale facute în terenuri.

 

   

Suprafete industriale in Cluj

Suprafete industriale in Cluj


    Infrastructura imbatranita si ritmul lent in care unele reforme sunt realizate constituie cateva din piedicile unei dezvoltari mai de amploare al sectorului industrial si logistic in Romania. Capitala continua sa atraga principalele dezvoltari pe acest segment, urmata de regiunea de nord vest si cea de vest. Randamentele care se pot obtine insa pe aceasta piata (aproximativ 7.5%/an) justifica interesul suscitat de cateva companii de renume pentru dezvoltari pe acest segment.
    Cu o oferta in mare parte imbatranita, Cluj-Napoca nu raspunde din punct de vedere al spatiilor industriale existente in totalitate, cerintelor investitorilor interesati in dezvoltarea de centre logistice sau de spatii de depozitare la standarde ridicate.
Firmele de transport si distributie, marile lanturi de magazine, precum si companiile de logistica vor sa inchirieze pentru Bucuresti de exemplu, spatii mari de peste 2.000 mp pentru depozitarea produselor. Insa oferta este aproape inexistenta.
La nivelul capitalei, de exemplu, doar 500.000 de mp de spatii pentru depozitare sunt construiti, fata de 650.000 mp in Budapesta, 836.000 in Varsovia sau 870.000 in Praga. Majoritatea companiilor cauta depozite in Bucuresti sau in cateva orase din vest: Cluj, Timisoara sau Oradea.

 

Pagina 2 din 3