Unul dintre cercetatorii din spatele noii descoperiri, Franz-Josef Ulm ofera un beton mai durabil, ceea ce inseamna mai putine materiale de constructii reprezinta faptul ca va fi nevoie de mai putine frecvente de renovare. Ulm, alaturi de Matthieu Vandamme, a identificat cauza fluajului (deformarea dependenta de timp a cimentului structural). Aceasta descoperire ar putea duce la dezvoltarea unui ciment mai rezistent, prin cresterea densitatii sale si incetinirea fluajului acestuia printr-o rata de 2.6.
"Cu cat structura este mai subtire, cu atat devine mai sensibil fluajul, asa ca pana acum, am fost in imposibilitatea de a construi structuri din beton usoare si durabile, pe scara larga", a spus Ulm. "Cu aceasta noua intelegere a betonului, am putea produce filigran: structuri usoare, elegante, puternice, care vor necesita mai putine materiale folosite".
In ceea ce priveste impactul asupra mediului, productia anuala la nivel mondial de ciment creeaza intre 5 si 10% din totalul emisiilor de CO2 din atmosfera. Ulm explica, "Daca cimentul ar fi produs cu aceeasi cantitate de material initial care sa fie de sapte ori forta normala, am putea reduce impactul asupra mediului, pana la 1 / 7. Poate putem folosi nanoingineria pentru a crea un astfel de ciment ecologic, de inalta performanta. "
Densitatea mare a betonului ar putea oferi rezultate exponentiale, in ceea ce priveste puterea si durabilitatea, si este, fara îndoiala, gata sa redefineasca relatia arhitectilor cu materiale de constructii cele mai fiabile realizate de om, in timp ce fata pamantului se va schimba literalmente.
< < | > > |
---|