Mese creative pentru locuinta

De la mentionarea lor pentru prima data in inscriptiile antice egiptene pana la stilurile realizate in zilele noastre, mesele au facut un drum lung pentru a ajunge aici. Astazi, materiale si metode de design noi injecteaza mai departe o doza de creativitate in ceea ce priveste masa moderna, insa exista, in prezent, o criza de identitate a meselor? Aceste mese pe care vi le voi prezenta in cele ce urmeaza arata de parca sunt nerabdatoare sa devina altceva decat ceea ce sunt.   

Mese creative pentru locuinta
 

Orase construite pe ocean


    Cine nu si-a imaginat sa traiasca intr-un paradis plutitor? Pentru cei care se imbarca pe ResidenSea, o resedinta permanenta pe ocean, acest vis de care vorbeam, se poate transforma cel putin partial, in realitate. Nava Libertatii va da o noua conceptie oraselor plutitoare. Aceasta colectie se prezinta in mod succesiv de la cele mai practice, pana la cele mai uimitoare, neplauzibile orase existente. 

Orase construite pe ocean
 

Restaurarea si imbunatatirea infrastructurii urbane

Restaurarea si imbunatatirea infrastructurii urbane
    Un design bun si materiale de calitate pot imbunatati modul de utilizare al energiei, transportul, impiedicand pierderile aparute in sistem si in acelasi timp, creand un mediu urbanistic sustinut.

Ce reprezinta infrastructura?


    Infrastructura este sistemul fundamental care sustine comunitatea, regiunea sau tara. Aceasta include tot incepand cu sistemele de canalizare si distributie a apei, pana la retelele de drum si cale ferata, terminanad cu sistemul energetic national.


Dispozitive de ultima generatie

Patul care se transforma in birou pentru calculator si invers  Spatiul poate fi de foarte multe ori o problema, fie ca este vorba de micutele apartamente din orase sau de camere de camin (de dimensiuni si mai mici, de altfel). Si tocmai din acest motiv paturile multifunctionale (sau pliante) sunt un element de mobilier cat se poate de popular in randul tinerilor si mai ales studentilor. Iar unul dintre cele mai interesante modele din aceasta categorie imbina un pat dublu cu un modern si elegant birou de calculator.

    In ciuda aspectului sau putin ciudat la prima vedere, acest concept chiar functioneaza. Patul European Murphy, cum este el denumit, dispune de un cadru metalic si o baza realizata dintr-un lemn solid, si foloseste pistoane cu gaz care ajuta la atenuarea efectului transferului de greutate de la modul "pat" la modul "birou". El este disponibil in 5 culori diferite, iar firma producatoare accepta si comenzi pentru personalizarea modelului, in functie de preferintele clientilor.

    Acest produs, desi unul deosebit de interesant, pare a avea si cateva probleme destul de serioase, dintre care una este aparenta fragilitate a intregului element de mobilier, iar alta este pretul destul de mare doar pentru un pat, chiar daca este unul care se transforma si in birou.

Usa fara cheie - Cititorul de amprente!


   Broasca de usa cu cititor de amprente Biometricele sunt cele mai vechi forme de identificare. Fiecare caine latra in mod diferit fata de celalalt, oamenii pot recunoaste fete, la telefon vocea te poate identifica pentru un prieten, de asemenea si semnatura poate identifica persoana care a iscalit contractul.
    Pentru a fi folositoare, biometrica trebuie sa fie stocata intr-o baza de date. Vocea biometrica a persoanei X va merge doar daca ii poti recunoaste vocea, nu va fi de nici un folos daca vocea acestei persoane iti va fi straina. Poti verifica o semnatura numai daca o recunosti din alta parte. Pentru a rezolva aceasta problema, bancile detin specimene de semnatura de la fiecare client al lor pentru ca acele persoane sa poata fi recunoscute. Prin urmare, persoana X semneaza pe un card atunci cand isi deschide un cont la caea banca, iar banca poate verifica semnatura ei pentru a se asigura ca cecul a fost semnat chiar de ea, de exemplu.
  

Stilul hi-tech

Stilul hi-tech   Modernismul prinde contur si in tara noastra in ceea ce priveste amenajarile interioare. Totusi, romanii inca sustin stilul conservator, respectand inca stilul traditional. Persoanele care adopta acest stil sunt neconventionale, cu atentie indreptata spre nou, care traiesc in marile orase.
    Acest stil se caracterizeaza prin rigoarea liniilor, simplitatea ornamentelor si raceala designului, mobilele si accesoriile sun confectionate in special din metal. Balustradele de inox creeaza  un aspect mai elegant, iar piesa ce va iesi in evidenta intr-o astfel de casa va fi un televizor cu ecran plat. Bineinteles ca nu trebuie sa uitam de bar, amplasat in living, realizat cu tabla perforata. Structura acestuia lasa acces catre spatiul de conversatie din living. In stilul hi-tech se utilizeaza cu precadere, placi mari de gresie, inchise la culoare, precum si corpuri de iluminat sub forma de spoturi.
    Se folosesc multe forme geometrice in ceea ce priveste design-ul, spre exemplu neoane plasate in casete cu sticla mata sub diferite forme, asigura o buna luminare a intregului spatiu atat in timpul zilei, cat si seara. Canapelele de culoare deschisa asezate in jurul mesei intregesc design-ul dand incaperii impresia de confort. Stilul hi-tech este reprezentat de jocul de forme ascutite, rotunde si cilindrice, culori reci, cu estetica ce impune ordine, care te duc mai degraba cu gandul la o naveta spatiala, mobilier ingenios conceput in culori stridente.
   

Energie pe baza de bacterii

Descoperirea prin care o varietate mare de bacterii pot fi fortate sa produca energie electrica, poate sa se dovedeasca a fi vitala pentru dezvoltarea mai multor energii alternative de curent electric.
   Bacteria Shewanella Bacteriile care folosesc zaharuri si sistemele de canalizare sunt investigate ca si o sursa de electricitate non-poluanta. Exista o specie de bacterii care produce curent electric in mod natural, iar cercetatorii de la Universitatea din Minessota au reusit sa ii mareasca randamentul de peste trei ori. Bacteria Shewanella are capacitatea de a deplasa electroni dintr-o parte in alta pentru a dizolva minereuri, precum cele de fier, obicei care ii este necesar supravieturii. S-a descoperit ca bacteriile pot depune electroni pe un electrod, producand astfel o diferenta de potential electric, cu care se poate produce curent electric. Acestea se hranesc prin smulgerea electronilor din atomi, aruncandu-le in oxigen sau minereuri. Transferul electronilor creaza un curent si conectand bacteria la un electrod in celula microbiana aceasta va genera electricitate, desi nu este foarte eficienta. Daca bacteriile cresc pe acesti electrozi, ele produc in mod natural substanta de vitamina B-2 (riboflavina), care ajuta la transportarea electronilor. Astfel, pe masura ce riboflavina se acumuleaza, producerea de electricitate creste de 3,7 ori fata de cat ar produce bacteriile in mediul lor natural. Pe scurt, oamenii au reusit sa le domesticeasca pentru a produce in mod controlat curent electric.
   

O megastructura impresionanta

 Turnul Burj Dubai
Poza este facuta pe cel mai inalt turn din lume Burj Dubai la 800 m deasupra pamantului.

 Burj Dubai
Priviti marginea de sus din dreapta a pozei, aproape ca poti vedea rotatia Pamantului

   

Energiile regenerabile

Energiile regenerabile
    In ultima perioada am devenit constienti de riscurile la care suntem expusi folosind energia electrica, petrolul si alte surse de poluare. Aceste riscuri s-au transformat in probleme odata cu schimbarea, pe plan mondial, a climei din cauza poluarii, produsa prin arderea combustibililor fosili, ceea ce a produs efectul de sera. In acest scop se duc multe campanii pentru protejarea mediului, insa daca nu renuntam la energia conventionala si sa ne axam pe dezvoltarea energiilor regenerabile, vom ajunge in postura in care nu vom mai putea trai pe Pamant. Un al doilea motiv pentru care cercetatorii indeamna liderii lumii sa foloseasca alternative verzi este si faptul ca aceste resurse sunt pe cale de a se epuiza.
    Energiile regenerabile sunt irosite continuu de natura. Acestea se refera la energii bazate pe  razele Soarelui, nucleul Pamantului si interactiunile gravitationale ale Lunii si ale Soarelui cu oceanele. Prin urmare, exista energii regenerabile de origine eoliana, solara, hidro, geotermica si provenind de la biomasa.
  

Case controlate prin telefon

Controlul casei prin I-Phone
   

    Tehnologia a evoluat in scopul de a ne usura viata: nu mai spalam rufe la mana, ci avem masina de spalat, nu mai maturam pentru ca s-a inventat aspiratorul, nu mai facem cafeaua la ibric pentru ca avem filtru de cafea si exemplele de genul acesta pot continua. Timpul este cel mai mare dusman al nostru, asa ca de ce sa nu inventam casa perfecta care iti indeplineste orice dorinta ai avea prin apasarea unui singur buton. Astfel, puteti programa cada sa va pregateasca o baie fierbinte, masina de spalat sa spele, sa setati jaluzelele sa se inchida si altele. Ei bine, acest lucru este posibil, toate acestea cu conditia sa dispuneti de un buget foarte mare.

   

Un mobilier mai altfel


    O locuinta fara mobilier este de neconceput. Pe langa faptul ca este functionala,in acelasi timp intregeste design-ul unei incaperi. In zilele noastre intalnim mobila special conceputa pentru fiecare incapere a casei, de diferite culori, stiluri, realizate din diferite materiale. Si totusi credeti ca este de ajuns? Poate va doriti o mobila putin mai altfel, mai excentrica. V-ati gandit vreodata cum ar fi ca in dormitorul dumneavoastra sa aveti un pat sub forma unui autoturism sau o canapea sub forma de tigru?

Un mobilier mai altfel
 

Cristale Swarovski in amenajari interioare

Baie cu cristale Swarovski
 
    Tinerii din ziua de azi nu mai sunt adeptii accesoriilor care incarca si aglomereaza decorul, ci aleg amenajari aerisite si degajate. Astfel, in loc de covoare parchetul este lasat liber sau se substituie cu covoare din ce in ce mai  mici, jaluzelele sunt preferate in locul perdelelor, cat mai putina mobila cu un design simplist, si altele. Constienti de aceasta tendinta, comerciantii au inceput sa vanda produse inspirate din cultura orientala, chiar si romanesti, lucrate manual: din lana, piele, blana.   
 
 
 
Pagina 6 din 7