Clujul imobiliar ocupa a doua pozitie dupa Capitala

Clujul imobiliar ocupa a doua pozitie dupa Capitala   Clujul imobiliar ocupa a doua pozitie dupa Capitala Pana acum cativa ani Capitala se evidentia prin cele mai mari preturi in ceea ce priveste metrul patrat al unei locuinte. Totusi,  ritmul de crestere al preturilor va fi, in acest an, mai lent decat in 2007. In Cluj, insa, pretul unui apartament de 2 camere, intr-o zona buna, a crescut la fabuloasa suma de 100.000 euro.
     Astfel, in ultimii ani, Clujul a ajuns al doilea pol imobiliar din tara, dupa Capitala, din cauza cererii uriase inregistrata in ultima perioada impreuna cu puterea de cumparare foarte mare ce se datoreaza cresterii economice. Prin urmare, in Cluj se construieste mult, in special pe segmentul rezidential, iar locuintele se cumpara inca din faza de proiect, ceea ce in Bucuresti nu se mai poate. Foarte multi constructori si-au lasat proiectele incepute in stagnare din cauza ca nu se mai gasesc cumparatori pentru acestea, desi cererea este  inca foarte mare.
  

Cristale Swarovski in amenajari interioare

Cristale Swarovski in amenajari interioare

 
Baie cu cristale Swarovski
 
    Tinerii din ziua de azi nu mai sunt adeptii accesoriilor care incarca si aglomereaza decorul, ci aleg amenajari aerisite si degajate. Astfel, in loc de covoare parchetul este lasat liber sau se substituie cu covoare din ce in ce mai  mici, jaluzelele sunt preferate in locul perdelelor, cat mai putina mobila cu un design simplist, si altele. Constienti de aceasta tendinta, comerciantii au inceput sa vanda produse inspirate din cultura orientala, chiar si romanesti, lucrate manual: din lana, piele, blana.   
 
 

Inovatii in domeniul tehnologiilor de realizare a ferestrelor

Inovatii in domeniul tehnologiilor de realizare a ferestrelor

 

        Inovatii in domeniul tehnologiilor de realizare a ferestrelorFerestrele si, in general deschiderile, reprezinta un sector al constructiilor in care potentialul de inovatii si de dezvoltare este deosebit de important asta si din cauza pierderilor de caldura care reprezinta 33% din totalul pierderilor energetice ale unei cladiri, acest fapt se bazeaza pe studiilor efectuate in Europa de Vest, cum ar fi cele din Germania unde sunt montate suprafete vitrate (ferestre, vitrine, sere etc.), din care jumatate sunt cu geamuri simple.


        In tara noastra, consumul mediu de incalzire a locuintelor este cu 60% mai mare fata de cele similare din UE,  din cauza pierderilor de caldura ale cladirilor, in special in ceea ce priveste izolarea ferestrelor. Acest lucru se intampla cu toate ca veniturile medii ale populatiei sunt de 10 - 15 ori mai mici. Solutiile ar fi inlocuirea ferestrelor, ceea ce va duce la reducerea pierderilor cu 17%, izolarea exterioara si interioara a peretilor, izolarea acoperisurilor.       

Instalatii de incalzire solara

Instalatii de incalzire solara


    Aceasta tehnologie, des intalnita in tarile din Uniunea Europeana, se realizeaza cu ajutorul apei calde menajere si prin aportul de caldura adus de energia solare.  Cand vorbim de energia solara ne gandim la tari ca Germania, fiind una dintre tarile unde piata pentru colectoare solare este foarte dezvoltata, detinand o cota de 50%.Instalatii de incalzire solara
    Exista o mare criza pe plan mondial din cauza schimbarilor climaterice si epuizarea combustibililor conventionali ceea ce face sa se dezvolte si sfera energiilor regenerative, de aceea este indicat si pentru Romania sa exploateze radiatiile solare, mai ales ca ea beneficiaza anual de multe zile cu soare.
    

Amenajarea locuintei tale-trenduri in 2008

Amenajarea locuintei tale - trenduri in 2008

 

    Fiecare amenajare interioara este, in felul ei, unica, prin felul in care noi stim sa ne lasam amprenta asupra ei.
Organizarea timpului, dar si a spatiului, este foarte importanta atunci cand, fie abia te-ai mutat in prima ta locuinta sau vrei sa iti redecorezi apartamentul sau vila, de aceea trebuie sa ai un plan bine pus la punct. Ideea principala este sa reusesti sa transformi aceasta locuinta in "acasa". Cu siguranta ca, la inceput, numai asa nu ti se pare, din moment ce nu este nimic aranjat asa cum iti doresti tu.

Amenajarea locuintei tale     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pagina 6 din 7