Prima masina alimentata cu alge incearca sa traverseze SUA cu 25 galoane

Chiar ieri San Francisco a vazut dezvelirea primei masini alimentata cu alge, din lume, numita Algaeus. Masina hibrid, care este un Prius prevazut cu o baterie hidratata de nichel si o priza, ruleaza pe combustibil ecologic de la Sapphire Energie - nici o modificare a motorului pe benzina nu este necesara. Setarea ei este atat de eficienta, dupa cum anunta producatorul carburantului, Rebecca Harrell, incat Algaeus poate functiona pe aproximativ 25 galoane de la un capat al continentului la altul.

   Masina alimentata cu alge
 
     Alimentand masinile noastre cu combustibili pe baza de alge ar putea fi urmatoarea misiune Apollo. In urmatoarele 10 zile Rebecca Harrell se va alaturi de directorul de combustie si co-fondator al Organizatiei Veggie Van, Josh Tickell, luand masina hibrida intr-o caravana cu alte vehicule ecologice (inclusiv furgoneta Van Veggie si autobuzul biodiesel), intr-o excursie de-a lungul tarii. Oamenii cred despre masinile pe combustibil tip alge ca nu functioneaza la un drum lung, dar a vedea inseamna a crede.

Alimentarea masinii cu combustibili pe baza de alge

    Bineinteles, eco-turul tarii va servi, de asemenea, la promovarea filmului CARBURANT, un film despre dependenta in desfasurare a Americii in ceea ce priveste petrolul strain. Spre deosebire de multe filme cu teme ecologice care servesc informatii suparatoare, fara a oferi solutii concrete ( cum este filmul An Inconvenient Truth), CARBURANT discuta despre modurile in care putem tranzitiona la alt gen de combustibili, si anume cei ecologici. "Ceea ce este important pentru oamenii de zi cu zi este informatia. Oamenii nu spun "Poti sa-mi dai altceva de care sa-mi fie teama?" Ei spun, "Cum poate ajunge masina mea sa functioneze pe combustibili bazati pe alge?", a explicat Tickell.
 
 Prius alimentat cu alge
 
    Combustibilul brut, verde, nu va fi vandut la benzinarii prea curand - Sapphire Energy creste productia de combustibil pe baza de alge anul acesta, avand planuri de a produce 2 milioane galoane de combustibili diesel pe baza de alge in fiecare an, iar in urmatorii doi ani compania se asteapta, in cele din urma, ca acest combustibil verde va fi competitiv din punctul de vedere al costului, cu combustibili fosili. Si, in timp ce Algaeus functioneaza numai pe un amestec de 5% din combustibilul pe baza de alge, Harrell si Tickell spera ca vehiculul poate dovedi consumatorilor ca solutiile de combustibili verzi vor fi la indemana. Pana acum, miscarile din domeniul mediului au avut reactii.
 
 Sistemul de alimentare cu alge a masinii