Stilul hi-tech

Stilul hi-tech   Modernismul prinde contur si in tara noastra in ceea ce priveste amenajarile interioare. Totusi, romanii inca sustin stilul conservator, respectand inca stilul traditional. Persoanele care adopta acest stil sunt neconventionale, cu atentie indreptata spre nou, care traiesc in marile orase.
    Acest stil se caracterizeaza prin rigoarea liniilor, simplitatea ornamentelor si raceala designului, mobilele si accesoriile sun confectionate in special din metal. Balustradele de inox creeaza  un aspect mai elegant, iar piesa ce va iesi in evidenta intr-o astfel de casa va fi un televizor cu ecran plat. Bineinteles ca nu trebuie sa uitam de bar, amplasat in living, realizat cu tabla perforata. Structura acestuia lasa acces catre spatiul de conversatie din living. In stilul hi-tech se utilizeaza cu precadere, placi mari de gresie, inchise la culoare, precum si corpuri de iluminat sub forma de spoturi.
    Se folosesc multe forme geometrice in ceea ce priveste design-ul, spre exemplu neoane plasate in casete cu sticla mata sub diferite forme, asigura o buna luminare a intregului spatiu atat in timpul zilei, cat si seara. Canapelele de culoare deschisa asezate in jurul mesei intregesc design-ul dand incaperii impresia de confort. Stilul hi-tech este reprezentat de jocul de forme ascutite, rotunde si cilindrice, culori reci, cu estetica ce impune ordine, care te duc mai degraba cu gandul la o naveta spatiala, mobilier ingenios conceput in culori stridente.
   

   Rezultatul trebuie sa fie in armonie cu decoratiuni si accesorii din metal (sticla, inox, aluminiu, ceramica) alaturi de imbinarea culorilor neutre (alb, negru, gri), toate acestea alcatuiesc spatiul glacial. Materialele folosite sunt de regula cele realizate prin diferite tehnologii si nu sunt preferate cele naturale, cum ar fi lemnul care da caldura spatiului in care este amplasat.
   Stilul hi-techUn interior hi-tech presupune si comunicarea intre zonele compartimentate ale locuintei. Astfel, puteti amenaja un hol lung, ce conduce spre livingul ingropat in nivel cu trei trepte; iar, din hol sa se poata patrunde in dinning si apoi in bucatarie. De asemenea, designul hi-tech presupune si multa luminozitate data camerei, prin construirea unor pereti de sticla.
    Pentru a scoate din monotonia data de forme si materiale reci se pot adauga ghivece cu flori, totusi in acelasi stil cu incaperea: palmieri in miniatura asezati in ghivece amlasate in diverse colturi ale zonei de zi. Raceala adusa in aceea zona de inox, precum si duritatea sticlei sunt minimizate prin prezenta acestor plante, care  aduc un val de prospetime in interior.     Pentru pardoseala se foloseste gresie portelanata de culoare deschisa, iar pentru o imagine geometrica, gresia, in nuanta inchisa se poate combina cu placi bej, formand jocuri de culori si linii.
    In living culoarea peretilor, un gri metalizat, denota rigoare si disciplina, imagine desprinsa parca din filmele SF. In aceasta incapere se afla o masa pentru sase persoane, cu blatul din sticla mata si picioarele din inox. Masa realizata dintr-o combinatie de sticla si metal din living, la fel si scaunele, desi cu o structura in aparenta rece, foarte confortabile, se inscriu firesc in spatiul in care formele simple inglobeaza eficienta si decorativul. Bucataria poate fi despartita de celelalte zone printr-o usa glisanta din sticla mata.
    Daca locuinta este prevazuta cu etaj, un caz fericit, puteti amplasa o scara interioara cu balustrada din inox care face ca trecerea de la inaltimea etajului catre livingul de jos sa nu fie brusca si tensionata, si trepte placate cu gresie portelanata. Ferestrele sunt prevazute cu jaluzele lungi, iar noaptea iluminarea se face prin lampi de iluminat de diferite forme geometrice ce dau un plus de intimitate atunci cand sunt folosite.

Arhitectura hi-tech

    
    O geometrie unica a arhitecturii acestei cladiri, care se continua si in interiorul ei. Peretii urca spre tavanul tapitat, iar suprafetele neregulate ale peretilor creaza un joc de lumini si umbre. Arhitectura acestei cladiri este in contrast cu ambientul in care este amplasata ce face din ea un spatiu hi-tech.
    Arhitectura hi-techArhitectura hi-tech

Leagane hi-tech


    Sunt confectionate din materiale care sustin greutatea acestor leagane. De asemenea, pentru realizarea lor se folosesc procedee de fabricare simple, iar fiecare piesa de mobilier din aceasta colectie se potriveste in orice spatiu si in orice mediu. Poti alege un scaun confortabil - destul de mare pentru a te intinde si a te bucura de spatiul tau intim, departe de toate. Un alt model este scaunul dublu in care poti petrece clipe de relaxare alaturi de persoana iubita in aer liber, beneficiind de o priveliste salbatica sau in interiorul casei citind o carte sau pur si simplu desfatandu-te in cofortul dat de aceasta minunata piesa de mobilier.
Leagane hi-techLeagane hi-techLeagane hi-tech

 

Accesorii moderne


  Accesorii moderne                                                                 

   

 

 

 

    Forma sa deosebita si ciudata in acelasi timp, aminteste de elemente din natura. Sticla indoita este impletita cu dibacie, creand astfel un efect ce aminteste de scoarta unui copac unde se adaposteste o pasare.
    

 

 

 

 Accesorii moderne

 

 

 

O versiune moderna si ironica a clasicului cuier, confectionat din metal, care poate sa mentina ordinea intr-un spatiu mic si in acelasi timp reprezinta o piesa de mobilier deosebita.

 

 

 

 

 

 Accesorii moderne

                                                                                

   

     Spatiu de depozitare, dar in acelasi timp o piesa ce va da un aspect deosebit caminului tau.