Aceasta zodie este caracterizata de autocontrol, concentrare si mult sarm, ascunzandu-si foarte bine emotiile, facandu-se tot timpul remarcat. Casa Scorpionului va avea expusa, in prim plan, personalitatea puternica a acestuia, iar ambientul nu va fi in nici un caz unul mediocru, ci tot timpul va avea grija sa fie si elemente care ies in evidenta.
Fecioara este semnul perfectiunii domestice. Cel mai bine se simte acasa unde incearca tot timpul sa o imbunatateasca prin accesorii si diferite incercari de design. Pentru cei din aceasta zodie, curatenia este o manie, care ii obliga periodic sa mute, sa frece, sa spele, sa calce, sa scuture, pana la epuizare. Sifonierele si camasile lor sunt exemple ale perfectiunii: totul aranjat la linie, etichetat, datat. Precizia este o alta manie a lor, de aceea casa este presarata peste tot cu ceasuri, termometre, cantare, recipiente gradate etc. Merg pe ideea "daca nu vezi, nu crezi" si tind sa fie mai mult practici decat inventivi, mai ales cand vine vorba de amenajarea locuintei lor.
Racul este semnul caminului autentic. Spre deosebire de Taur (legat de locuinta prin simtul posesiunii si confortului), Racul se "sudeaza" de casa prin fire inconstiente ca de o carapace, de o cochilie. O considera adapostul impotriva invaziei externe, oaza de intimitate, prelungirea universului interior. O iubeste, o simte, o ingrijeste. Cand pleaca departe, ia cu sine ceva care sa-i aminteasca de casa, iar cand se intoarce, aduce cu sine ceva care s-o imbogateasca. Traditionalist, viseaza la gospodaria clasica: cu curte, gradina, pod (mansarda) si, eventual, pivnita (de vinuri).
Vremea placuta ne indeamna la iesiri in natura, drumetii, plimbari sau pur si simplu relaxare sub razele soarelui, uneori insa, vremea urata nu ne permite acest lucru. Una din solutiile ce ne permite sa scapam de stresul zilnic, bucurandu-ne de soare si natura, o reprezinta balconul apartamentului.
Balcoanele apartamentelor pot fi folosite pe post de terasa sau un loc de depozitare. Din pacate, uitandu-te la majoritatea balcoanelor, se poate observa ca acestea sunt folosite de cele mai multe ori pe post de debara sau camara, dand un aspect inestetic apartamentului. De ce sa nu profitam de momente de relaxare si confort in propria "terasa"? Puteti amenaja balconul astfel incat acesta sa devina fie o prelungire a apartamentului, fie o camera distincta, cu propriul ei design. Astfel, printr-o amenajare corespunzatoare, un balcon banal poate oferi copiilor o varianta in aer liber a camerei de studiu sau de joaca si, in general, intregii familii un loc de odihna agreabil, inclusiv posibilitatea de a lua masa sau de a primi musafiri intr-un cadru atragator. Un alt avantaj al unei astfel de amenajari este si faptul ca balcoanele contribuie la infrumusetarea fatadelor constructiilor.
Fie ca unii dintre noi sunt dezordonati, fie ca sunt ordonati, la un moment dat tuturor ne place o camera curata, deoarece organismul nostru lucreza mult mai bine intr-o atmosfera organizata. In primul rand mintea se elibereaza de stres intr-un mediu ordonat, deoarece spatiul dezorganizat duce mai mult la ideea de spatiu mic decat de spatiu asezat intr-o maniera nepotrivita.
Insa dimineata cand pleci la munca, fara chef de nimic, somnoros si moroncanos, nu mai aranjezi prin casa sau macar sa-ti asezi hainele in ordine la locul lor... te imbraci si pleci. Te intorci acasa obosit si nu mai ai chef de nimic, bagi hainele in dulap asa cum le gasesti prin camera si nu te mai stresezi sa le aranjezi. Vine week-end-ul si atunci iti dai seama cam cat de grava e situatia in dulapul tau. Aceasta este doar o situatie in care ai putea fi pus, dar daca ai putea sa-ti creezi un sistem eficient de organizare astfel incat sa iti iei hainele usor din dulap?
Pentru acest lucru trebuie sa stiti de unde sa incepeti, de ce aveti nevoie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati si altele. In cazul in care nu va veti informa cu privire la acest proces, munca dumneavoastra va fi in zadar, pentru ca la scurt timp veti observa imperfectiuni pe pereti si veti fi nevoiti sa o luati de la capat. Pe de alta parte puteti angaja o persoana care sa va ajute in aceasta privinta, insa costurile vor fi mai mari si nu veti avea aceeasi satisfactie decat daca ati reusi singuri.
Materiale necesare:
Pasul 1: In recipient se pune nisipul, iar apoi se introduc lumanarile in nisip, in functie de dimensiunea vasului.
Pasul 2: Se amesteca ipsosul cu apa pana se transforma in pasta si se toarna in forma din nisip.
Pasul 3: Asteptati pana se intareste ipsosul, scoateti forma din nisip iar apoi curatati suportul de lumanari sub jet de apa.
Pasul 4: Dupa ce ati spalat suportul asteptati sa se usuce. Acum il puteti vopsi in orice culoare. Nu va mai ramane decat sa-l asezati in locul dorit!