Ce s-a mai inventat in lume

  Sample Image

Ceas cu alarma care merge departe de tine


    Gauri Nanda (Institul de Tehnologie Massachusetts) a inventat "Clocky", un ceas desteptator care fuge si se ascunde daca nu te ridici din pat la timp. Cand suna alarma, puteti atipi din nou la un moment dat. Daca tot nu te vei trezi, Clocky va sari de pe noptiera si va fugi departe, intrand in obiectele gasite in cale, pana cand gaseste un loc de odihna. Va trebui sa te ridici din pat pentru a opri alarma. Clocky va gasi locuri noi in fiecare zi, un fel de joaca de-a v-ati ascunselea.
 

Lenjerie ajutatoare

 

 Lenjerie ajutatoare

    Buck Weimer (Pueblo, Colorado) a inventat "Under-Ease", lenjerie etansa cu un filtru de charcoal ce se schimba, care inlatura mirosurile neplacute. Dupa cum spune sloganul: "Purtati-le pentru cei ce ii iubesti".

Dispozitiv de traducere a limbajului caine-om

 
 Dispozitiv de traducere a limbajului caine-om
 
    Keita Sato, presedintele Takara Co., Dr. Matsumi Suzuki, presedintele Laboratorului Acustic din Japonia si Dr. Norio Kogure, director executiv al spitalului veterinar Kogure, au inventat Bow-Lingual, un dispozitiv de traducere a limbajului cainilor, realizat pe computer. Bow-Lingual este conceput dintr-un set de microfoane wireless realizat din doua piese, care se pune pe lesa cainelui si un walkie-talkie cu un ecran LCD. Latratul este transmis catre dispozitivul walkie-talkie, unde amprenta vocala este analizata si plasata intr-unul din cele sase categorii emotionale: fericit, trist, in garda, frustrat, nevoias sau hotarat. Odata ce starea emotionala potrivita este determinata, Bow-Lingual selecteaza, in mod aleatoriu, o fraza care apartine acestei categorii si o afiseaza pe ecran. Deci, daca cainele este determinat a fi in garda, poate veti obtine "Esti prietenul sau dusmanul meu?". Daca este agresiv, probabil, sentimentul va fi "Sunt dominant".
 

Dispozitiv electromecanic pentru adolescenti

 
 

Dispozitiv electromecanic pentru adolescenti

 

    Howard Stapleton (Merthyr Tydfil, Tara Galilor) a inventat acest dispozitiv electromecanice pentru adolescenti - un dispozitiv care scoate un zgomot enervant, de inalta frecventa, special conceput pentru a fi auzit de catre adolescenti, dar nu si de adulti. "Tantarul" ultrasonic are scopul de a rezolva problema nedorita a adunarilor de tineri si adolescenti, in shopping mall-uri, in jurul magazinelor si oriunde cauzeaza probleme, pretinzand a fi "cel mai eficient instrument in lupta impotriva comportamentului antisocial". El a folosit mai tarziu, aceeasi tehnologie pentru a concepe tonuri de apel pentru telefon care sa fie auzite doar de catre adolescenti si nu si de profesorii lor.