Clujul imobiliar ocupa a doua pozitie dupa Capitala

UPDATE 2019: Clujul imobiliar ocupa a doua pozitie dupa Capitala Pana acum cativa ani Capitala se evidentia prin cele mai mari preturi in ceea ce priveste metrul patrat al unei locuinte. Totusi,  ritmul de crestere al preturilor va fi, in acest an, mai lent decat in 2018. In Cluj, insa, pretul unui apartament de 2 camere, intr-o zona buna, a crescut la fabuloasa suma de peste 100.000 euro.
 
Astfel, in ultimii ani, Clujul a ajuns al doilea pol imobiliar din tara, dupa Capitala, din cauza cererii uriase inregistrata in ultima perioada impreuna cu puterea de cumparare foarte mare ce se datoreaza cresterii economice. Prin urmare, in Cluj se construieste mult, in special pe segmentul rezidential, iar locuintele se cumpara inca din faza de proiect, ceea ce in Bucuresti nu se mai poate. Foarte multi constructori si-au lasat proiectele incepute in stagnare din cauza ca nu se mai gasesc cumparatori pentru acestea, desi cererea este  inca foarte mare.
  

Poezie in miscare: fuziune intre un scaun pliant si o lampa de podea

 Poezie in miscare: fuziune intre un scaun pliant si o lampa de podea
 
Lampile si scaunele au anumite lucruri in comun si sunt adesea utilizate impreuna. Aceasta idee a fost special construita in jurul notiunii de a sta si de a citi, atat singur, cat si cu altcineva - tragand un scaun langa patul copilului, de exemplu, in fiecare seara, si, in acelasi timp, avand posibilitatea de a pune deoparte mobilierul necesar in timpul zilei, atunci cand nu mai este folosit.

Mese ascunse in perete

Rafturi
Rafturile amplasate pe perete si mesele tip consola, conceptual feliate si rasucite, sunt piese de mobilier simple, confectionate din lemn, ce ies in evidenta, deoarece au un aspect diferit decat cel obisnuit.

Cuiburi din tigla: acoperis rosu ce include cuiburi pentru pasari

Cuiburi din tigla: acoperis rosu ce include cuiburi pentru pasari
 
 
Ultimul loc in care iti doresti ca anumite creaturi sa-si formeze cuib este in interiorul acoperisului, insa acoperisul, in sine, ar putea face un compromis prietenos. Aceste compartimente pentru pasari sunt ingenios realizate, special pentru a acomoda aceste frumoase creaturi fara a interfera cu viata moderna a proprietarilor.


Robotii modulari ce se autoasambleaza vor inlocui mobila?

Imagineaza-te cu doar cativa ani in viitor. Este seara si ai terminat de luat cina. Cand ai terminat de spalat vase in bucatarie si te indrepti catre canapea sa te relaxezi, o hoarda de roboti mici se aduna in fata ta si se asambleaza intr-o canapea confortabila cu sprijin pentru picioare. Te asezi in mobilierul nou asamblat si pornesti televizorul. Dupa ce emisiunea ta preferata se termina, poti lua laptop-ul si te poti deplasa pana in cealalta parte a camerei, unde grupul tau de roboti autonomi s-a demontat din configuratia de canapea si se rearanjeaza rapid intr-un birou de mici dimensiuni. Amplasezi laptop-ul pe piesa de mobilier formata, petreci o ora surfand pe internet, apoi vei dori sa dormi, stiind ca atunci cand te vei trezi legiunea ta de creaturi robotizate te va astepta - de data aceasta sub forma de masa si scaun pentru a lua micul dejun.

Robotii modulari ce se autoasambleaza vor inlocui mobila?
 

Corpuri de iluminat: ghivece luminate cu LED-uri

Aceste corpuri de iluminat in ghivece, concepute de Rotoluxe, vin in toate formele si dimensiunile, de la replici minimaliste, mici si subtiri de ghivece moderne la design-uri de ghivece mari si groase, cu pereti grosi si design-uri conventionale in forma de con, cana si farfurie, dar toate au un lucru in comun: acestea sunt translucide in interior si in exterior, stralucind cu lumina artificiala.

Corpuri de iluminat

Covoare din busteni de lemn

Blana artificiala a dominat mult timp moda, astfel incat cu padurile in scadere si cu lemn ce a devenit o resursa rara...mobilierul din lemn va fi urmatorul val de proiectare in domeniul acoperirii pardoselilor?

Covoare din busteni de lemn

Mobilier de bucatarie cu raze X: dulapuri cu lumini montate in spatele lor

Nu esti sigur unde sa amplasezi fiecare piesa din vesela? Nu va faceti griji: acest sistem personalizat de dulapuri de bucatarie va lumina drumul spre bolurile,  platourile si vesela unde se serveste mancarea, aratandu-si formele lui ca si umbre direct pe usile din aceste dulapuri.

Mobilier de bucatarie cu raze X
 

Birou mobil: birou de metal convertibil, scaun si dulap

Aceasta piesa de mobilier, poate nu va castiga nici un premiu de design pe baza meritelor sale estetice (sau pentru ergonomia acestuia), dar ofera o solutie extrem de compacta pentru a economisi spatiu in birou - dulapuri, sertare, scaune si birouri, toate sunt infasurate intr-o singura cutie de metal subtire (si pluteste pe role).

Birou mobil: birou de metal convertibil, scaun si dulap
 

Rafturile din lemn ascund chiuveta si toaleta

Sigur, o baie este o necesitate, uneori inestetica pentru orice casa - dar interiorul sau poate cel putin sa fie realizat in stil minimalist prin ascunderea articolelor esentiale atunci cand nu sunt in uz si mult mai moderna si confortabila prin utilizarea de obiecte liniare si repetitive de design, folosind ca material  lemnul.

Rafturile din lemn ascund chiuveta si toaleta
 

Tapet 3D: idei de decorare a peretelui

Tapetul ar trebui sa stea plat si sa se amestece in fundal - o suprafata decorativa simpla peste peretii goi. Culorile si modelele tapetelor traditionale informeaza ritmurile acestei idei de design uimitoare, dar acesta reprezinta doar inceputul unei alternative unice a plictisitoarelor acoperitori de pereti.
 
 Tapet 3D: idei de decorare a peretelui
 

Mobilier confuz: stil hibrid intre clasic si modern

Ar putea doua jumatati dintr-un design de mobilier sa fie confectionate diferit? Ceea ce seamana cu un dulap ornat, foarte decorat, cu aspect antic, din lemn, pe o parte se transforma intr-un spatiu de depozitare cu sertare abstract, minimalist si modern, din lemn, pe cealalta parte.
 Mobilier confuz: stil hibrid intre clasic si modern
Pagina 1 din 7