Acoperis, costul real al unui acoperis

Acoperisul, costul real al invelitorii

acoperis costCosturile unei învelitori de acoperiș se măsoară în anii de protecție, siguranță și confort pe care vi-i aduce. În cazul unei construcții noi, investiția în invelitoare se cifrează la 3-7 % din valoarea totală. Prețul mic înseamnă, de regulă, un material cu rezistență mai mică,  ce se va deteriora repede, iar o manoperă neatentă va duce la costuri ascunse, în timp.  Soluția o reprezintă să alegeți partenerul potrivit pentru a oferi protecție maximă căminului sau clădirii Dvs.
Factorii care vor influența durabilitatea acoperișului dumneavoastră vor afecta în primul rând învelitoarea. Expunerea la razele UV, diferențele de temperatură dintre zi și noapte, acțiunea vântului, încărcarea cu zăpadă, efectele oxidării oțelului sau condensarea excesivă sunt doar câteva exemple ale solicitărilor care vor determina durata de viață a unei învelitori metalice.


În România, piața învelitorilor metalice este puternic concurențială, cu exces de oferte din partea producătorilor. Din păcate, presiunea prețului cât mai mic și dorința de a vinde cât mai mult face ca standardele de calitate, normale în alte țări, să fie  ignorate.

Beneficiile unei saltele cu spuma Memory

Beneficiile unei saltele cu spuma Memory


Beneficiile unei saltele cu spuma Memory
 
 
 
 
Saltelele din spuma Memory au mai multe beneficii ortopedice si alte beneficii in domeniul sanatatii. Desi acest produs a fost elaborat initial pentru astronauti pentru a sprijini si a reduce presiunea exercitata asupra organismelor lor in timpul decolarii si aterizarii, spuma Memory ar putea fi considerata una dintre cele mai mari avantaje pentru pietele ortopedice, de asistenta medicala, precum si in vanzarea de paturi.
 
 
 
 

Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel

Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel


Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel
 
Mobilier plat vine, de obicei, cu una dintre cele doua probleme (daca nu chiar ambele): fie acesta necesita un montaj complex, fie este un mobilier greu pentru a putea fi deplasat. Acest scaun din aluminiu este un obiect dintr-o singura piesa, care este usor de deplasat, dar in acelasi timp robust, datorita canelurilor de inspiratie industriala, care liniaza picioarele, sezutul si spatarul scaunului.
 
 

Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case

Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case


Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case

 De aproape 35 de ani, Steven Holl a fost unul dintre arhitectii cei mai reprezentativi si inovatori ai Americii, proiectand structurile a zeci de constructii de peste tot in lume. Recent a prezentat "Turnul zgaraie-nori orizontal" din Shenzen, China. "Cel mai bun Arhitect al Americii", asa cum a fost numit de revista Time in 2001 si castigator a numeroase concursuri si premii, inclusiv la nivel mondial, in 2010 premiul Jencks, Holl creeaza habitate, structuri durabile, care sunt personalizate cu imprejurimile lor.

 

 

Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa

Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa

 


Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa
 
 
Exista sanse ca un hot sa intre in casa pe usa din spate. Daca instalati senzori de usa pentru un sistem de securitate, nu vei impiedica hotul sa intre pe usa, dar il vei pune pe fuga pe hot. Cele mai multe kituri de senzori de usa au o unitate principala care transmite informatii la sistemul de securitate cuplat cu un set de switch-uri magnetice.
 

Panourile radiante si incalzirea prin pardoseala

Panourile radiante si incalzirea prin pardoseala

 

Panouri radiante - usor de instalat in pardoseli din betonAvand in vedere avantajele majore fata de alte sisteme conventionale de incalzire, ne intrebam de ce utilizarea de panouri radiante nu a depasit ritmul actual de 25-30% pe an. Cand sistemele de aer fortat au devenit un standard cu multi ani in urma, oamenii familiarizati cu incalzirea hidronica (pe baza de apa) au devenit dificil de gasit. Acest articol subliniaza modul in care aceste sisteme sunt instalate in pardoseli din beton. Exista beneficii enorme prin care se justifica instalarea de panouri radiante, in fiecare proiect de constructie. In cazul in care constructorul sau primul proprietar nu selecteaza incalzirea radianta, viitorii proprietari ai cladirii vor vedea valoarea adaugata a aceastei optiuni disponibile.
 

Piscinele supraterane - o alternativa mai economica

Piscinele supraterane - o alternativa mai economicaPiscine supraterane de la Fibrex


Inca de la inventarea piscinei, s-au gasit modalitati noi si creative de a capta apa in curtea din spate. In zilele noastre, datorita materialelor moderne, a ingineriei procesului de fabricatie si a tehnicilor de constructie, exista tipuri variate de piscine supraterane.

Piscinele supraterane ofera mai multe avantaje decat piscinele ingropate atunci cand vine vorba de confort si flexibilitate. Acestea dispun, de asemenea, de materiale de constructie usoare, facandu-le mai usor de asamblat. In cazul in care veti opta pentru piscine de acest tip, trebuie sa stiti ca ati scapat de saparea unei fundatii, operatiune care de multe ori dauneaza gradinii.

Mai mult, deoarece piscina este usor de asamblat, nu mai trebuie sa apelati la ajutorul unei echipe de profesionisti care sa o monteze. In acest fel, cheltuielile se reduc simtitor, mai ales pentru ca toate echipamentele necesare unei bune functionari a piscinei sunt destul de ieftine. Tot din categoria avantajelor face parte si faptul ca nu este necesara obtinerea unui permis de constructie. Piscinele supraterane din lemn tind sa se armonizeze cel mai bine cu mediul.

Acestea ofera un sentiment natural si sunt relativ simplu de instalat. Piscinele supraterane cu rame metalice, desi se integreaza mai greu ambientului exterior, sunt cel mai usor de instalat si sunt extrem de durabile. Piscinele ingropate si piscinele supraterane se curata la fel, iar diferenta depinde in mare parte de structura si gama.

Produsele de curatare pentru piscinele ingropate sunt concepute pentru a proteja materialul din care este fabricata piscina si sunt create sa functioneze la adancimi de pana la 8 metri, dar pretul este foarte mare.

In schimb, produsele de curatare pentru piscinele supraterane sunt mai ieftine si pot fi aplicate foarte usor.

Amenajari piscine supraterane

Amenajari piscine supraterane


Ai o piscina supraterana? Esti interesat in a incadra piscina in tema de design folosita pentru curte, mai degraba, decat a o scoate in evidenta? Ei bine, citeste in continuare pentru a verifica aceste sfaturi.

Cum sa cumperi scaune de bar

Cum sa cumperi scaune de bar

 

Scaune de bar din lemn

 
 
 
Un bar pentru acasa sau un bar mic in bucatarie pentru a lua micul-dejun reprezinta un loc minunat de a transforma decorul, dar pentru a-l face confortabil, trebuie sa ai scaune de bar potrivite, in ceea ce priveste dimensiunea. Un scaun de bar nu va cladi sau va distruge aspectul barului, dar, cu siguranta, adauga confort.
 
Dificultate: Moderat
 

Cu mesele de bar economisesti spatiul

Cu mesele de bar economisesti spatiul

 
Mese de bar rotunde
Masa, daca stai sa te gandesti, fiecare camera are una. O camera de zi dispune de mese unde se ia cina, masute de cafea, dormitoarele au noptiere si diverse tipuri de mese in functie de necesitati, si chiar unele bucatarii vin echipate cu una.
 
Deci, ai putea spune ca mesele reprezinta o componenta esentiala pentru orice incapere. O masa va sustine tot ce vrei sa amplasezi pe o astfel de piesa de mobilier.
 
De fapt, mesele isi au originea inca din anul 2600 i.Hr, iar pe parcursul vietii lor, fiecare grup de persoane a venit cu propriile versiuni adaptate gusturilor lor culturale, precum si necesitatilor lor de functiune.
 
 
 

Mese de exterior

Mese de exterior


Mese de exterior
O masa de exterior iti permite ca tu si apropiatii tai sa puteti mancati afara, in aer liber. Mesele de picnic pot fi construite din aproape orice material in functie de nevoile si preferintele fiecaruia. Mesele de exterior din vinil sunt usor de construit, intr-un timp scurt si pentru mai putini bani in comparatie cu mesele din lemn sau din metal. Vinilul are, de asemenea, avantajul de a fi usor de curatat. Un furtun de apa, niste apa cu sapun si o perie aspra sunt tot ce ai nevoie pentru a mentine masa curata.
 
 
 

Scule si unelte: ciocan cu doua capete

Scule si unelte: ciocan cu doua capete

 

Scule si unelte: ciocan cu doua capete

 

 

 Ciobirea, incadrarea sau finisajul, titan sau alama, mari sau mici, ciocanele vin cu o mare problema de constructie: nu toata lumea stie cum sa le foloseasca in conditii de siguranta - sau sa introduca cuie direct de la prima incercare.

 

 

Pagina 1 din 12