Alege un dulap functional

Fie ca unii dintre noi sunt dezordonati, fie ca sunt ordonati, la un moment dat tuturor ne place o camera curata, deoarece organismul nostru lucreza mult mai bine intr-o atmosfera organizata. In primul rand mintea se elibereaza de stres intr-un mediu ordonat, deoarece spatiul dezorganizat duce mai mult la ideea de spatiu mic decat de spatiu asezat intr-o maniera nepotrivita.
    Insa dimineata cand pleci la munca, fara chef de nimic, somnoros si moroncanos, nu mai aranjezi prin casa sau macar sa-ti asezi hainele in ordine la locul lor... te imbraci si pleci. Te intorci acasa obosit si nu mai ai chef de nimic, bagi hainele in dulap asa cum le gasesti prin camera si nu te mai stresezi sa le aranjezi. Vine week-end-ul si atunci iti dai seama cam cat de grava e situatia in dulapul tau. Aceasta este doar o situatie in care ai putea fi pus, dar daca ai putea sa-ti creezi un sistem eficient de organizare astfel incat sa iti iei hainele usor din dulap?

Dressing-room

Aranjarea dulapurilor


    Ai o locuinta mica si o gramada de lucrusoare de depozitat, iar dulapul tau e arhiplin.  In acest scop poti gasi niste metode de depozitare ingenioase si ieftine cum ar fi rafturile, cutiile, cosuletele. Mai mult decat atat, rafturile se completeaza unul pe altul daca stii cum sa le asezi. Iata cateva trucuri pentru a scapa de stresul dulapului:
  • Agata hainele pe umerase astfel incat sa nu se sifonezei.
  • Sub haine ar trebui sa lasi suficient loc pentru un posibil raft, iar sub aceste haine poti amplasa un raft pe care sa asezi alte haine.
  • In loc de sertare poti folosi cosulete impletite din ratan, putand fi amplasate chiar si pe partea interioara a usii dulapului sau chiar in interiorul acestuia.

    In ziua de astazi, aranjarea dulapului a devenit foarte importanta, putand chiar sa-ti angajezi propriul designer pentru dulapuri, astfel incat sa inveti cum poti folosi spatiul pentru a mari capacitatea de depozitare. Deocamdata acest serviciu nu este disponibil la noi in tara, totusi el exista datorita dificultatilor pe care le-au intampinat oamenii cu lipsa spatiului. Ceea ce este trist este faptul ca o persoana isi petrece o luna de zile pe an pentru a-si cauta lucrurile personale, de aceea organizarea dulapului este foarte importanta. Aranjeaza-ti dulapul in functie de haine: hainele lungi (paltoane, rochii) trebuie agatate pe umerase, cele scurte pe rafturi sau in cosuri.  Pentru acest lucru poti folosi:

  • Umerase  – din lemn de preferat, deoarece cele din plastic sunt mai putin rezistente;Umerase
  • Carlige – un fel de cuier pentru usa, care te face sa economisesti mult spati;
  • Cosuri – poti depozita posetele sau curelele;Cutii pentru pantofi
  • Cutii – poti depozita diverse lucrusuoare pe care nu te induri sa le arunci; !
  • Cutii pentru pantofi – poti pune pantofii in functie de sezon;
  • Sertare mici – in care pui fularele, esarfele si manusile sau chiar curelele;
  • Separatoare de dulapuri – previne agatarea lucrurilor.

Dulapuri tip dressing


    Ideal ar fi, mai ales pentru noi femeile, sa avem posibilitatea amenajarii unei incaperi speciale pentru haine, dressing-ul, insa fie din lipsa de spatiu, fie din lipsa banilor nu ne putem permite asa ceva. Exista insa alternative si anume dulapuri special construite pentru a suplini un dressing-room, dulapuri cat mai inalte, bine compartimentate pentru depozitarea ordonata a diferitelor tipuri de articole.
   Dulap tip dressing cu usi culisante  Acest dulap este practic, permitand compartimentarea spatiilor de depozitare intr-un mod foarte simplu. De exemplu, rafturile si barele pentru umerase pot fi schimbate, astfel incat sa se adauge cosuri, suporturi, agatatori pentru palarii, genti, curele. Cel mai mare avantaj in ceea ce priveste aceste schimbari este faptul ca le puteti face singuri, fara ajutorul unor profesionisti. De asemenea, un alt avantaj este faptul ca este flexibil schimbarilor necesare nevoilor dumneavoastra.
    Materialele din care sunt realizate aceste dulapuri sunt variate: PAL, lemn masiv sau din gips-carton. Pentru ca dulapul este folosit de cateva ori pe zi, acesta are usi glisante sau culisante, insa sa aveti in vedre sistemul de inchidere al acestora, astfel incat sa nu incomodeze accesul.
    Prin dulapurile tip dressing puteti valorifica la maxim spatiul din casa. Astfel, puteti amenaja un spatiu redus, prin dressing-uri cu diferite designere, cu usi din sticla, colorate, cu finisaje din rattan, bambus, placate cu oglinda, creand un efect luminos si spatios in camera respectiva.De asemenea, dressing-urile contribuie si la design-ul incaperii respective.