Amenajarea gradinii

Asa cum fiecare interior de locuinta are o poveste, tot asa ia nastere si imaginea unei gradini. Fiecare dintre noi isi doresti un coltisor de verdeata in propria sa curte sau chiar pe terasa apartamentului, in care te poti relaxa in zilele calduroase de vara, departe de agitatia citadina. Sunt reguli scrise si nescrise, important este sa lucrezi cu daruire si placere.

 

Combinatia dintre mobilier si natura

amenajarea gradiniiCombinatia dintre mobiler si natura reprezinta, de exemplu,  schimbarea ghivecelor de flori cu altele moderne, o bancuta si cateva scaune inconjurate de gard viu, o masuta cu gazon.        

 

Mobilier din beton

Se poate alege varianta unor corpuri-masute mai mari sau corpuri de ornament in care se pot planta diferite flori. Designul unor astfel de corpuri continue este foarte placut, creand un joc al formelor, intre natural si ajutorul adus de om.  Culoarea este foarte importanta in design-ul gradinii, de aceea este impedios necesar sa alegem florile care se potrivesc cel mai bine in acel ambient si sa fim atenti, in acelasi timp, la perioadele de inflorire si de dezvoltare a plantei, pentru ca in final, rezultatul sa aiba efectul scontat.

Gradina visurilor tale

In zilele noastre toata lumea cauta un moment de relaxare, mai ales dupa o zi agitata la locul de munca, gradina fiind un loc in care poti profita de  cateva momente de liniste si, in acelasi timp de o gura de aer proaspat, greu de gasit in marile urbii.  O problema cu care ne confruntam in prezent este lipsa spatiilor verzi pe cap de locuitor, asa ca ce ar fi mai bun decat sa beneficiem cu totii de putin aer prospat chiar din propria noastra casa. De altfel, boom-ul sectorului imobiliar a adus pe piata case de dimensiuni tot mai mari, cu terenuri  anexate acestora spatioase, pentru a crea propria oaza de verdeata chiar in curtea casei. Plante din diferite regiuni ale globului, alei cu pavaje de diferite culori, foisoare, propriul rau si cascade artificiale, se pot regasi in gradina din curte,  mai ales daca terenul este si spatios. Cererile de amenajari gradini cresc de la an la an, dupa cum putem observa situatia din Germania unde cererea a crescut cu 40% fata de anul trecut. De asemenea, cererea este crescuta pentru esentele exotice de tec sau ipe, pentru flori ca: magnolii, lalele, ficusii, Eunymus, Forsythia sau Liriodentron pot  face gradina un adevarat spatiu de poveste. Ce trebuie avut in vedere la amenajarea gradinii este selectia atenta a plantelor, deoarece unele plante traiesc intr-un mediu cu o clima total diferita de a noastra si exista riscul sa nu se adapteze conditiilor locale. De asemenea, calculul achizitionarii unor astfel de exemplare include costul propriu-zis al plantei plus cheltuielile aferente cu intretinerea ei.  Exista plante care ajung sa coste chiar si mii de euro. Mai mult decat atat, este evident faptul ca pentru amenajarea gradinii nu se folosesc numai plantele, ci si mobilier, dar si diferite elemente de decor, mai mult sau mai putin scumpe.  Astfel se poate amenja un ambient deosebit doar din bolovani, pietris sau mai complex din sisteme de irigatie, bazine,  fantani arteziene, parauri cu apa recirculata. Dupa incheierea lucrarilor de amenajare a gradinii trebuie avut in vedere si ingrijirea acesteia, ceea ce necesita mult timp. Solutia este angajarea unei firme specializate in amenajarea gradinilor care ofera si servicii de intretinere.
Gradinaritul este o pasiune, desi este una cam scumpa, insa ofera relaxare dupa o zi de munca, iar linistea nu are pret.

Mobilier, mese si scaune terasa: mobilier-terase.ro