Sfaturi pentru decorarea camerei cu texturi si modele

Sfaturi pentru decorarea camerei cu texturi si modele


Decorarea cu texturi si modele transforma o camera intr-una interesanta si plina de viata. Contrastele de neted si dur, gros si subtire, stralucitor si lipsit de stralucire, cresc coeficientul de interes al incaperii. De aceea, profesionistii combina dungi cu tabla de sah, covoare pe pardoseli de gresie si piele cu rachita.

Sfaturi pentru decorarea camerei cu texturi si modele
 
O camera plina cu aceleasi lucruri este plictisitoare. In schimb, se pot combina suprafete, finisaje si chiar perioade. Un bufet din secolul al 19-lea, de exemplu, ar putea tine o pereche de lampi elegante din anii '30; in sufrageria unei case urbane, un fotoliu din rafie ar putea fi inclus pentru a deformaliza draperiile din tafta. Magia se intampla atunci cand elementele cu diverse calitati sunt aduse impreuna. Din fericire, de multe ori, acest lucru ne permite sa folosim ceea ce avem - cosuri, carti, paturi - intr-un nou mod.

Straturile - o perna deasupra altei perne, perne de scaun pe scaune din trestie, jaluzele sub forma de bete de chibrit cu draperii din bumbac. In special in zonele cu clima rece, texturile scutesc camerele de orice conotatii sterile sau reci. Desigur, modalitatea de introducere a texturii va depinde foarte mult de stilul de decor si aplicatiile ce se realizeaza in aceea camera. In sala de mese, tesaturi cu cusaturi sub forma de flacari de pe scaune, iar o pictura in ulei puternic texturata este tot ceea ce ai nevoie in aceasta incapere. In interior, paturi Navajo, canapele tip "omida" si fotolii din piele vor incalzi spatiul si vor forma un interior placut.

Amenajare bucatarie

Bucatariile si baile prezinta o serie interesanta de texturi. Suprafete sclipitoare cum ar fi granitul, faianta, otel inoxidabil, sticla si oglinda reprezinta un standard intr-un astfel de ambient. Dar atat de multe materiale fac apel pentru putin relief gasit intr-o vatra de caramida, un plafon de lemn sau un covor viu colorat. Daca iti place stilul contemporan, ia in considerare o podea din stejar sau dulapuri din cires. Un loc la fereastra cu o perna sau un singur raft ce afiseaza trei sau patru bucati de ceramica in culori rustice, nuante de pamant, ajuta la echilibrarea modernitatii generale.

Fie ca este vorba un covor cu motive florale sau un sablon folosit pe pereti, modele ca texturi creste tempo-ul intr-o camera si sprijina tema aleasa. Ca si regula,un model mai simplist intr-o camera inseamna mai multa liniste, pentru un dormitor de exemplu. Imprimeuri de leopard si carouri indraznete, intr-o tema de design potrivita, arata fantastic impreuna.
 
Design interior de bucatarie

Cu toate acestea, camerele mai putin ornate vor face la fel cu modele similare de aceeasi culoare sau cu modele care nu sunt la fel dar impart aceeasi gama de culori. Elementele la scara mica se repeta in decoratiuni interioare cum ar fi perne si tapiterii ale unui model pe scara larga intalnit la ferestre. De-a lungul anilor, anumite tipare s-au conectat cu stiluri foarte diferite.

Plafoanele, in functie de decor, pot fi tapetate, pictate cu vopsea texturata sau acoperite cu un material, cum ar fi cositorul. Anumite lucrari grele, cu modele in relief, pot fi aplicate la un plafon si, de asemenea, pictate. Plafoanele din cositor sunt cel mai adesea asociate cu secolul al 19-lea, fiind replicate astazi in placi de otel usor de instalat, alama sau crom.