Accente pentru casa

Accente pentru casa


    Decupaje din hartie, lipici si lac - asta e tot ce trebuie pentru a-ti decora casa si gradina cu accente minunate, originale si ornamente. Ei bine, acesta este procesul pus intr-o lumina simplista, dar meseria de decupare este bine cunoscuta, iar nivelul de sofisticare pe care multi artisti il aduc in domeniu este incredibil. Indiferent daca vei crea singur decoupajul sau il achizitinezi de la un mester, poti adauga elemente la casa si gradina ta, care sunt la fel de frumoase pe cat sunt de functionale.

   Accente pentru casa
 
In primul rand, daca ai de gand sa incerci sa realizezi singur un decoupaj, vei avea nevoie de anumite lucruri: lac (sau sigilant non toxic), vopsea, grund, foarfece, decupaje (din reviste sau alte surse), pensula de vopsea si un obiect care sa acopere (oala, vaza, etc.) Daca esti incepator, gasirea unor decupaje din carti va fi indispensabila, nu numai pentru tehnici de invatare, dar si pentru idei decorative.

    In mod tipic, un ecran de semineu este compus din sticla si alama. Ia in considerare un decupaj pentru semineu cu imagini din botanica. Un buchet de flori acopera semineul neutilizat. De sarbatori, poate doresti sa decoupezi imagini sezoniere ca ramurele sfinte sau chiar o imagina a cizmelor lui Mos Craciun - cand coboara in jos, pe horn.

    Vazele pot fi aduse la viata cu un decupaj. O vaza simpla, alba poate fi transformata intr-o capodopera orientala cu imagini lacuite de cocori si crizanteme. Florile sunt de obicei usor de gasit in colectii de clipuri artistice sau ambalaje de hartie. Pur si simplu taie formele dorite si aplica-le in orice design iti place pe vas. Cand toate imaginile sunt aplicate, acopera cu mai multe straturi de lac (avand grija sa lasi fiecare strat sa se usuce inainte de a-l aplica pe urmatorul).

Vazele pot fi aduse la viata cu un decupaj.

    Uneori, culoarea originala al elementelui decorativ respectiv poate ca nu va place. De exemplu, magazinele vand frecvent elemente ca sfesnice de lumanari din lemn, neterminate. Le poti vopsi in orice culoare iti place si apoi poti aplica imagini din hartie; hartia subtire functioneaza cel mai bine. Imaginile de pe cartile postale sunt prea groase pentru a lucra cu ele. Vrei ca imaginile tale sa arate ca si cum ar fi fost pictate pe acel ornament, nu lipite pur si simplu cu lipici. Pentru un aspect perfect, ai grija sa lucrezi incet - cu migala si atentie!

Ornamente pentru casa

    Canistrele de bucatarie sunt elemente grozave de decupaj. Acestea se pot potrivi in decorul camerei. Daca bucataria este caracterizata de tema rustica, poti facilita scene cu o ferma de animale. Chiar si pe dulapurile de bucatarie se pot lipi diverse decupaje - ia in considerare o cununa de frunze de iedera marginind fiecare usa a dulapului de bucatarie. Unui vechi set de masa si scaune ii poate fi data o noua viata prin aceasta metoda. Un strat de vopsea verde ca padurea si cateva imagini cu mere verzi, luminoase si astfel vei avea un nou set de mobilier.

    Tablia patului este, de asemenea, un element pe care il poti decora cu decupaje. O legatura de trandafiri pe un fundal verde-gri poate fi punctul forte al unei cabane elegante. Dulapurile din lemn sau alte obiecte de mobilier din lemn sunt obiecte ideale pentru un proiect de decupare. Intotdeauna sa te asiguri ca ai dat jos vechea vopsea si sa refinisezi, dupa cum este necesar, inainte de a incepe sa decorezi. Pentru obiectele din metal, achizitioneaza grund pentru metal inainte de a vopsi si a adauga imaginile decupate.

Ornamente pentru dulapuri

    In cele din urma, camerele copiilor sunt locuri extraordinare de unde poti incepe procesul de decupare. Cutiile si rafturile cu jucarii pot fi decupate cu imagini de avioane, papusi, animale si altele, pentru a crea obiecte decorative unice care se potrivesc cu decorul individual al camerei. Putine persoane au un astfel de potential pentru mestesugurile decorative cu decupaje, destinate casei. Chiar si caracteristicile gradinii pot fi acoperite cu un sigilant impermeabil - considera obloanele magaziei din gradina sau terasa pentru urmatorul proiect de decoupaj.