Tipuri de garduri din lemn

Tipuri de garduri din lemn


    Exista literalmente sute de varietati de garduri si materiale de constructii. Exista sectiuni de garduri din lemn pre-asamblate, precum si materiale pentru gard realizate din cani pentru lapte reciclate. Tipul de gard pe care il utilizezi depinde in primul rand de scopul acestuia.

Tipuri de garduri din lemn
 
Gard tip bariera: gardurile ca tipul prezentat in imagine sunt utilizate in principal pentru bariere. Ele sunt usor de construit si asigura un sistem adecvat de bariera. Cu toate acestea, de obicei, ele nu sunt foarte decorative si ofera foarte putina intimitate. Gardurile ca cel din imagine ofera bariere si sunt mai atractive decat gardurile obisnuite. Cu ajutorul plantelor, astfel de garduri pot oferi bariere foarte atractive de-a lungul liniei proprietatii.
 
 Gard din lemn tip bariera
 
Garduri ce ofera intimitate: gardurile, asa cum sunt cele ilustrate in imaginea laturata sunt, in primul rand ecrane de confidentialitate. Ele pot fi construite atat de inalte pe cat este nevoie, din multe materiale diferite. Scopul lor principal este de a oferi intimitate.

Garduri din lemn ce ofera intimitate
    Ia in considerare nevoile tale, atunci cand selectezi stilul de gard. Daca doresti o simpla bariera, un gard de sarma sau unul simplu, asa cum ar fi cel ilustrat in poza alaturata, va functiona foarte bine. Pentru o bariera care imbunatateste aspectul, ia in considerare stiluri similare cu cele ilustrate aici. Pentru adauga intimitate, ia in considerare stilurile ilustrate in figura alaturata.

Gard usor de construit: In aceasta figura sunt ilustrate patru stiluri de garduri de baza usor de construit. Fiecare stil are acelasi stil de baza in ceea ce privetse constructia sinelor de sus, la centru si de jos. Cu toate acestea, gardurile arata complet diferit, cu diferite tratamente ale sinelor.
 
Gard din lemn usor de construit

    Studiaza desenele si modelele din aceasta figura, cu atentie. Decide care dintre aceste stiluri il preferi sau foloseste putina imaginatie si creaza-ti propriul design care sa se aplice la structura de baza a sistemului de sine.

Gard din picheti: gardurile din picheti sunt foarte populare si usor de construit. Cu putina ingeniozitate poti crea un design atractiv. Studiaza desenele alaturate. Utilizeaza desenele prezentate sau propriile desene si modele pentru a crea un gard distinctiv.

Gard din lemn din picheti

    Asigura-te ca toti pichetii  sunt separati prin inserarea unui pichet liber intre pichetul batut in cuie anterior si cel ce urmeaza a fi fixat. Utilizeaza aceasta metoda usoara in intreaga constructie a gardului.

Gard sub forma de cos in valuri: un astfel de gard este adesea folosit pe un teren in panta. Acest stil de gard va permite sa ridici sau sa cobori fiecare bara din lemn.

Gard sub forma de cos in valuri

    Utilizeza un panou de calitate buna pentru a construi un gard sub forma de cos. Placile pline de noduri se pot rupe usor atunci cand sunt introduse in increngatura cosului.

Gard din scanduri: Un gard simplu din scanduri este usor de construit si poate fi destul de atractiv. Poti plasa scandurile pe o parte sau le poti alterna de pe o parte pe alta.

Gard din scanduri

    Gardul din scanduri ofera atat o bariera, cat si intimitate. Acesta poate fi construit pe cat de inalt este necesar, iar apoi vopsit sau i se lasa culoarea naturala a lemnului.     Poti crea un gard lateral astfel incat sa se potriveasca cu lateralul casei. De fapt, se poate utiliza aceelasi stil care a fost folosit pentru casa pentru a construi gardul. Poti potrivi vopseaua pentru a armoniza gardul cu locuinta ta. Acestea sunt doar cateva din diferitele stiluri de garduri disponibile. Gardurile sunt usor de construit, iar materialele sunt la indemana oricui.

  • Indiferent de tipul de gard pe care il planuiesti sa-l construiesti, asigura-te ca stii exact unde se afla linia proprietatii tale. Daca nu estisigur cu privire la acest lucru, verifica sau incearca sa ajungi la o intelegere cu privire la locatia gardului cu vecinul tau.
  • De asemenea, verifica orice ordonante locale ce se aplica gardurilor inainte de a incepe constructia. Suna la departamentul de constructie din cadrul primariei locale sau institutia care reglementeaza constructia pentru a fi sigur ca respecti codurile orasului.
  • Sfat: Incearca sa pastrezi sina de jos, a oricarui gard, cel putin 5 cm deasupra solului. Acest lucru ajuta la eliminarea problemei de degradare si face mai usoara curatarea ierbii din jurul bazei gardului.