Amenajarea casei - design interior ce dainuie in timp

Oamenii se intreaba, de obicei, despre cat de des au nevoie sa redecoreze casele lor, pentru a ramane chic si in tendinte. Transformand casa intr-una ce se identifica cu tendintele pietei este mai mult o arta, aceea de a schimba cat mai putin posibil decat sa se renoveze toata casa o data la cativa ani. Design-ul inteligent si tiparele decoratiunii reprezinta lucruri ce raman relevante in orice moment si dainuie in timp atunci cand vine vorba de estetica. Dar este oare cu putinta sa se realizeze un design care sa persiste in timp? Iata cum poti incepe singur sa mergi in aceasta directie.

Amenajarea casei - design interior ce dainuie in timp
 

Adauga mobilier din lemn, care este clasic si durabil


    Fiecare designer si decorator va va spune ca nu este nimic ce adauga farmec intr-o camera, asa cum se intampla in cazul mobilierului clasic din lemn. Alege mobilier din lemn natural, de inalta calitate si elegant, indiferent de tema si stilul pe care l-ai ales pentru casa ta. Lemnul imbatraneste frumos odata cu trecerea timpului si mai departe se adauga la grandoarea design-ului interior. Carisma mobilierului din lemn nu este niciodata pierduta, indiferent de cat de futuristic se doreste a devini lumea.

Alege o tema adecvata si lucreaza in cadrul acestor limite


    Stilurile traditionale, orientale si victoriene sunt, in general, intotdeauna in tendinte si, odata ce ai pasit in astfel de locuinte incepi sa te minunezi de frumusetea ce te inconjoara. Poti aduce aceeasi atingere chiar si pentru o tema minimalista care iti place. Nu trebuie sa te limitezi cu optiunile de tema, dar odata ce te-ai decis cu privire la ceea ce vrei, asigura-te ca alegi mobilierul si accesoriile care emana gratie si va dura de-a lungul timpului.

Adauga mobilier din lemn, care este clasic si durabil

Combina utilizarea sticlei, a lemnului si a pietrei


    Privirea ce sta mereu atragatoare vizual este un amestec de pietre zdrobite pentru pardosea, utilizarea lemnului (ca un material complementar) si utilizarea corespunzatoare a sticlei (sub forma de podea pana la fereastra plafonului, ori de cate ori este necesar). Aceasta este o tendinta care pare ca nu va ramane fara stil, iar cu o astfel de combinatie, poti oricand sa improvizezi pentru a se potrivi cu gust. O crestere a utilizarii pietrei ofera un aspect gotic, adaugand si lemn, poate transforma acelasi spatiu intr-unul in stil clasic, iar cu variatii in sticla spatiul ofera un aspect victorian.

Adaugarea unui semineu aduce caldura camerei


    Pentru a duce atractia casei pe noi culmi poti amplasa un semineu. Poti fie sa folosesti un semineu clasic de piatra, fie design-uri magnifice si moderne care sunt preferate in casele cu design minimalist. Un semineu aduce doar stampila autenticitatii la aspectul durabil.

Iluminarea ambientala si nuante adecvate


    Unele culori sunt relevante doar pentru o mica durata de timp si ele ies din tendinte odata cu modificarea modei din sezonul respectiv. Evitarea lor te pastreaza la loc sigur. Acum oamenii par ca iubesc culoarile albastru, portocaliu si galben, dar aceasta faza va trece si apoi va trebui sa revopsesti. In locul acestor culori opteaza pentru culori clasice ca negru, alb si gri si modifica alegerea in functie de tema aleasa. De asemenea, iluminarea ambientului cu un candelabru, ajuta foarte mult.

Adaugarea unui semineu aduce caldura camerei

Accesorii ce denota personalitatea ta


    Casa ta trebuie sa fie durabila, dar inca mai trebuie sa aiba propria sa personalitate, unica. Utilizeaza opere de arta si sculpturi ce sunt la moda pentru a scoate in evidenta frumusetea casei. Accesoriile transforma o casa intr-una unica sau intr-una mediocra, in functie de alegerea si aranjamentul lor.

    Realizarea unui design durabil este o chestiune problematica chiar si pentru expertii in design care nu reusesc sa cada de acord, deoarece perceptia variaza de la persoana la persoana. Dar sfaturile de mai sus sunt cu siguranta, o parte din consensul comun asupra a ceea ce face o casa sa fie durabila de-a lungul timpului.

Dincolo de aceasta, este pur ssi simplu o chestiune de gust individual!