Cele mai misterioase monumente si ruine

Cele mai misterioase monumente si ruine

    In lume, in locuri cat se poate de diverse, asa cum sunt Homestead, Florida si Yonaguni, Japonia, se afla monumentele si ruinele ale caror origini sunt invelite in mister. Nimeni nu stie exact de ce Stonehenge a fost construit, cum de un set de ruine construite manual au ajuns in adancurile oceanului sau cine au fost cei care au primit instructiuni post-apocaliptice pe un set de sculpturi uriase din granit, pentru reconstruirea societatii pe un deal izolat din Georgia.
 

Instructiuni monumentale pentru Post-Apocalipsa


Instructiuni monumentale pentru Post-Apocalipsa

    Pe un damb sterp in nord-estul Georgiei se afla unul dintre cele mai bizare si misterioase monumente. Insa aceasta nu a fost creat in timpuri antice. Cunoscuta sub numele de "Pietrele-ghid din Georgia", aceasta structura din piatra, inalta de cinci metri, formata din 20 de tone de dale de granit polizate pe care sunt inscrise instructiuni in opt limbi - inclusiv in hieroglifele egiptene, hindusa si Swahili - cu instructiuni pentru supravietuitorii post-apocaliptici ce vor incerca sa reconstruiasca civilizatia. Este orientat pentru a a capta migratia este-vest a Soarelui pe tot parcursul anului si au gauri ce permit privitorilor sa localizeze Steaua de Nord. Aceste pietre-ghid din Georgia au fost comandate de catre un grup anonim, a carui identitate ramane un mister.

Instructiuni in opt limbi - inclusiv in hieroglifele egiptene, hindusa si Swahili

Lacul Michigan Stonehenge


Lacul Michigan Stonehenge

    Un grup de cercetatori folosind sonarul pentru a cauta epave pe fundul Lacului Michigan, au avut parte de o mare surpriza cand au gasit ceea ce pare a fi o veche structura ce semana cu Stonehenge-ul, de o inaltime de 12 metri sub apa. Unele dintre aceste pietre sunt aranjate intr-un cerc si una dintre ele  pare sa arate sculptura unui mastodont. Aceasta formatiune ar putea fi veche de 10.000 de ani, care coincide cu prezenta post-Epocii de Gheata cand erau intalniti atat oameni, cat si mastodonti in zona.

Ruinele de sub apa din Japonia


Ruinele de sub apa din Japonia

    Pe coasta de sud a Yonaguni, Japonia, se afla ruinele submersibile estimate a fi vechi in jur de 8000 de ani. Desi unii oameni credeau ca acestea au fost sculptate de fenomenele geografice, acum se confirma faptul ca acestea au fost realizate manual, de catre om, asa cum sugereaza complexitatea scarilor, sculpturilor si a unghiurilor drepte. Acestea au fost descoperite in 1995 de catre un iubitor al sportului plonjor care s-a indreptat prea departe de tarmul Okinawa, cu un aparat de fotografiat in mana.