Corpuri de iluminat - iluminarea ambientala a casei

Corpuri de iluminat - iluminarea ambientala a casei


Cu totii am fost in camere in care te simti pur si simplu bine. Acestea au o atmosfera palpabila, confortabila, care te face sa vrei sa-ti ridici picioarele si sa ramai mai mult timp. Dincolo de functionalitatea luminii, care este aceea ca avem nevoie sa vedem, sistemul de iluminat din casa are o mare influenta asupra personalitatii unei camere. Nu ai vrea o lumina stralucitoare sa-ti bata deasupra capului la o cina intima sau singura lampa ilumineaza spatiul in care incerci sa realizezi un proiect. Scopul principal al proiectului de iluminat este de a introduce diferite grade de lumina intr-o camera, numite straturi. Daca ai doar surse de lumina directa, aceasta va transforma un spatiu intr-unul intunecat si sumbru. Iar daca luminezi camera in mod uniform, fara nici un contrast, camera va aparea plata si in nici un caz ospitaliera. Cand vorbim de iluminat vorbim despre crearea unui interes si a dramei vizuale, iar aceste straturi de lumina sunt parti ale unui intreg ce creeaza atmosfera finala.

Corpuri de iluminat
 
Scopul luminii ambientale este acela de a crea un nivel al luminii difuz si uniform intr-o camera, si este primul loc pentru a incepe atunci cand se creeaza un sistem de iluminat.
 
Lumina ambientala se poate referi, de asemenea, la un sistem de iluminare ca un intreg, dar pentru scopurile noastre, vom vorbi despre sursele de lumina ambientala. Sursa vine, de obicei, de la luminile de pe tavan, desi, uneori, lampile de masa sau podea pot avea rezultatul scontat. Sursele de lumina amplasate deasupra capului pot fi o lumina stralucitoare singuratica, cum ar fi luminile de plafon sau pandantiv, sau multiple lumini, cum ar fi iluminatul pentru caile de acces sau altele. Aceste lumini mai mici lucreaza impreuna pentru a crea o sursa de lumina, dar diferenta este ca acestea pot sa vizeze diferite zone ale camerei pentru a obtine efectul in toate cotloanele.

Iluminarea ambientala

Cele mai multe lumini de tavan utilizeaza becurile incandescente, care sunt ieftine si vin intr-o varietate de puteri energetice. Becurile fluorescente compacte, de asemenea, au venit pe scena ca alternative ecologice care costa putin mai mult, dar rezista considerabil mai mult decat omologii lor incandescenti. Becurile fluorescente compacte au avantajul de a fi reciclabile, in timp ce lumina becurilor obisnuite nu au acest avantaj. Partea proasta este ca luminile fluorescente au o reputatie pentru etalarea unei lumini neatractive, insa producatorii lucreaza in continuu pentru a imbunatati aceasta chestiune. Nu conteaza ce bec utilizati, lumina de tavan este posibila, dar sursele de lumina ambientala trebuie completate cu alte tipuri de lumini pentru a oferi contrast.