Tratament pentru ferestre

Tratament pentru ferestre


Daca ochii sunt oglinda sufletului, atunci cu siguranta ferestrele unei case reprezinta evadarea la esenta - sufletul casei. Nu e de mirare ca modul in care ferestrele sunt imbracate reprezinta una dintre cele mai importante decizii de decorare cu care se confrunta orice proprietar de casa.

Tratament pentru ferestre
 
In acest articol, vei avea posibilitatea de a vedea zeci de tratamente pentru ferestre, pentru o varietate de camere, completat cu imagini ajutatoare pentru a surprinde esenta camerei. De la perdele vaporoase la jaluzele de forma batului de chibrit, poti gasi accesoriul perfect pentru fereastra cu scopul de a decora casa ta.

Tratamentele de ferestre sunt mai mult decat o decizie de decorare, sunt, de asemenea, o decizie foarte practica. Perdele, jaluzele, rulouri, obloane - sau orice combinatie a acestora - trebuie sa serveasca unui scop functional: de a lasa sau de a bloca lumina soarelui si de a oferi intimitate. Tratamentele pentru ferestre trebuie sa faca mult mai mult decat sa arate bine. Ele trebuie sa functioneze bine.

Inainte de a te decide pe un stil sau de a cauta alte obiecte pentru fereastra, trebuie analizate nevoile fiecaruia. Cat de importanta este viata privata? Camera de zi, unde se ia masa, amplasata cu vedere spre fatada casei, cu vedere stradala, necesita o intimitate mai mare in ceea ce priveste ferestrele decat camerele cu vedere spre curte. Ce directie are expunerea camerei? Daca este spre sud sau vest, sunt de dorit elementele de fereastra ce blocheaza lumina soarelui intens. In zonele cu clima rece, ferestrele cu o expunere spre nord au nevoie de un obiect cu un factor termic ridicat pentru eficienta energetica.

Iar unele ferestre necesita o atentie practica suplimentara: arhitectura ferestrei. Unele ferestre sunt in mod inerent mai atractive decat altele. Cand fereastra distrage atentia de la sine, decat sa se adauge spatiului - fie ca este prea subtire, un toc interior ornat cu lemn lipsit de atractivitate sau pozitionataneindemanatic - jaluzelele, de exemplu, pot camufla imperfectiunile arhitecturale, ceea ce face ca fereastra sa aiba o caracteristica mai atragatoare.

La cealalta extrema, unele ferestre reprezinta cea mai mare declaratie arhitecturala a camerei. In acest caz, poate fi imbratisata filozofia modernista "mai putin este mai mult", chiar daca design-ul camerei este unul traditional din secolul al 18-lea. Este o rusine sa se ascunda frumusetea unei ferestre sub tesaturi drapate ce se leagana. Un tratament de fereastra frumos poate invinge chiar si arhitectura. Daca fereastra nu se lasa goala, acestea pot fi imbracata in diverse accesorii care completeaza arhitectura.

Odata ce nevoia utilitara a ferestrelor este abordata, incepe distractia: Cum sa transformi solutia in stilul personal, imbunatatind decorul general al camerei. Ferestrele pot realiza o declaratie de decorare si mai puternica ca si piesa de rezistenta a camerei.

In primul rand, decide cu privire la stilul camerei: contemporan, traditional sau eclectic. Acest lucru va furniza parametrii pentru a gasi decoratiunea potrivita pentru fereastra. Draperii de Damasc ornamentate cu panglici din catifea, franjuri de matase si rozete decorative, evident, nu sunt considerate ca fac parte dintr-un stil simplificat, contemporan. Pentru o camera traditionala, jaluzelele verticale pot fi o solutie prea contemporana, cu exceptia cazului in care este dorita o atingere a stilului contemporan curat. Intr-o camera rustica, tratamente care transporta mai departe stilul - perdele suspendate, panouri simple fabricate din tesaturi retro sau panouri din dantela - pot fi eficiente.

Decoratiunile unice de fereastra ce sfideaza conventia, fac un pas spre un aspect de auto-exprimare. Acestea sunt adecvate in special intr-un spatiu public eclectic sau intr-un dormitor, in cazul in care mai multe idei cu caracter personal pot fi folosite. Draperiile taiate in lemn, de exemplu, pot adauga caracter intr-o camera, intr-un mod in care nici un mobilier, indiferent caât de creativ este, nu poate oferi.

Culoarea, modelul, textura si alte instrumente de design joaca un rol important in imbracarea ferestrei. In cazul in care camera are deja o culoare stralucitoare, o nuanta indrazneata pentru pereti, o paleta mai subtila poate fi preferata pentru imbracarea unei ferestre. Sau, pentru a evita un potop de o singura culoare in acel spatiu, roata culorilor poate fi consultata pentru a gasi culorile complementare sau similare potrivite pentru a fi folosite pentru fereastra.

Intr-o camera fara model pe pereti si pe mobilier, ferestrele pun la dispozitie o ocazie ideala pentru a oferi spatiului miscari vizuale si ritm, ce doar un model il poate furniza. De asemenea, ornamentele pentru fereastra pot include mai mult de un model, cu imprimeuri complementare folosite ca material principal, captuseala si ornamentul. Dimpotriva, un model cu dungi fine la fereastra se potriveste atunci cand exista o abundenta de printuri ce a fost inclusa in alta parte in decor. O combinatie de printuri creeaza un dezacord vizual cu care este greu sa traiesti.

Asigurati-va ca oranamentele pentru fereastra include textura adecvata pentru a echilibra o camera. Prea des, textura este trecuta cu vederea, desi poate modifica in intregime atmosfera unei camere. Pentru un spatiu predominant umplut cu lemn cu cateva piese tapitate, selectati perdele din tesaturi voluptuoase. Intr-o camera cu covoare, cu pereti din gips carton simplu sau ipsos, ia in considerare jaluzele de lemn sau obloane pentru a injecta caldura tonurilor naturale de lemn. Sau creaza un amestec de texturi intr-o singura decoratiune de fereastra pentru a oferi bogatie texturala si profunzime.

Atunci cand ambele aspecte practice si decorative sunt abordate, tratamentele pentru fereastra devin una dintre declaratiile de design eficiente intr-o casa, exprimand personalitatea proprietarului, pentru a satisface nevoile lui de trai.