Cum sa cureti apa din piscina

Sa recunoastem - singurul lucru esential in ceea ce priveste un bazin de inot este acela ca apa sa fie proaspata si curata. Realizarea acestui lucru poate implica produse chimice. Aici sunt prezentate toate conceptele importante si ceea ce trebuie sa stiti, pentru a va mentine piscina curata, dumneavoastra doar trebuie sa va asigurati ca urmati toate indicatiile producatorului de pe pachetul cu produse chimice.

Cum sa cureti apa din piscina
 

Instructiuni -Lucruri de care ai nevoie

 • Tester PH
 • Matura
 • Carbonat de sodium
 • Plasa pentru frunze
 • Bicarbonat de sodiu
 • Granule de clor  
 • Acid clorhidric
 • Hexametafosfat de sodiu
 • Ochelari de protectie
 • Bisulfat de sodium (acid uscat)
 • Manusi de cauciuc
 • Furtun de gradina cu duze de mare presiune
 • Kit de testare a apei din piscine
 • Carbonat de calciu dihidrat
     Fibrex promoveaza solutiile de curatare si dezinfectare de la Bayrol ®, cunoscuta drept cea mai inovativa companie din idustria tratarii apei din piscina.

Echilibrarea apei


Pasul 1 Nota: Cei trei factori mentionati aici - pH, alcalinitate totala si duritatea calciului - toate se afecteaza unul pe celalalt, asa ca vor aparea erori pana se va ajunge  sa se obtina toate cele trei elemente in combinatia potrivita. De asemenea, retineti ca, inainte de a adauga orice substante chimice apei - in special un acid - aveti nevoie sa activati filtrul piscinei.
Pasul 2: Utilizati un kit de testare a apei pentru a masura duritatea calciului. Duritatea calciului potrivita este intre 200 si 400 parti per milion (ppm).
Pasul 3: Urmarind indicatiile de pe pachet, adaugati carbonat de calciu dihidrat pentru a creste duritatea calciului; adaugati hexametafosfat de sodiu pentru a-l scadea. Se toarna cu atentie amestecul chimic in piscina, stand la aproximativ 500 de metri distanta de marginea piscinei.
Pasul 4: Se masoara alcalinitatea totala a apei. Aceasta cifra ar trebui sa se situeze in intervalul de 80 - 150 ppm; 100 - 120 ppm este cel mai bine.
Pasul 5: Reglati alcalinitatea totala prin adaugarea de bicarbonat de sodiu pentru a o ridica sau bisulfat de sodiu (acid uscat) pentru a o scadea.
Pasul 6: Cu un tester pH, se masoara pH-ul apei. pH-ul potrivit pentru o piscina se situeaza in intervalul 7.2 - 7.6.
Pasul 7: Pentru a scadea pH-ul apei, se adauga bisulfat de sodiu sau acid clorhidric lichid. Pentru a-l ridica, se adauga carbonat de sodiu.
Pasul 8: Adaugati mai multe substante chimice, dupa cum este necesar, pana cand apa se va afla in echilibru.

Tratarea apei cu clor


Pasul 1: Turnati granule de clor in apa intr-un container metaloid, urmarind indicatiile de pe pachet. Intotdeauna purtati ochelari de protectie si manusi de cauciuc in timpul manipularii clorului si intotdeauna puneti clorul in apa – nu turnati apa  peste clor.
Pasul 2: Se amesteca timp de aproximativ 30 de secunde si se lasa asa timp de 30 de minute.
Pasul 3: Porniti filtrul. Ajungand cat mai pe mijlocul piscinei, pe cat posibil, se toarna clorul in piscina. Clatiti orice depunere lasata in container.
Pasul 4: Adaugati clor de trei-patru ori pe saptamana pentru o piscina mult utilizata. Pasul 5: Ocazional - nu mai mult de o data pe saptamana - ati putea avea nevoie sa superclorinati piscina pentru a arde orice bacterii, alge si amoniac. Urmarind indicatiile de pe pachetul cu clor, puteti realiza o solutie pentru superclorinare.
Pasul 6: Se adauga solutia de clor in piscina seara, dupa apusul soarelui, deoarece clorul nu va avea efect cand razele solare isi fac aparitia.
Pasul 7: Inainte de a permite oricui sa intre in piscina, trebuie testat nivelul de clor rezidual pentru a va asigura ca acesta a scazut sub 3.0 ppm. Aceasta va dura cel putin cateva ore.
     Impreuna cu piscina, livram toate echipamentele necesare bunei functionari a piscinei - pompe, filtre, lampi, tablouri electrice, set complet de fitinguri si robineti. Livram si substantele pentru dezinfectia si limpezirea apei atat pe baza de clor, cat si pe baza de oxigen activ. Firma noastra are echipe de service care asigura remedierea eventualelor defectiuni din perioada de garantie si post garantie, dar care acorda si asistenta tehnica privind exploatarea, intretinerea si conservarea piscinei pe timpul sezonului rece. Pretul piscinei include transportul, montajul instalatiilor si punerea in functiune a piscinei.
     Fibrex a implementat Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001 din 2000 si Sistemului de Management al al Sanatatii si Securitatii Ocupationale OHSAS 18001/2004. Firma “Fibrex Co” SRL detine Agrementele Tehnice si toate avizele necesare fabricarii si comercializarii produselor din portofoliu.
 
Consultant de specialitate: SC Fibrex Romania, producator de piscine.