Inventii concepute de detinuti: unelte si arme in inchisoare

Inventii concepute de detinuti: unelte si arme in inchisoare

 

Inventii concepute de detinuti: unelte si arme in inchisoare

    Fiind inchis nu este atat de usor, iar oamenii in inchisoare trebuie sa invete sa realizeze lucruri fara confortul vietii din exterior. Dar, datorita cartilor si filmelor despre viata in inchisoare, este destul de bine-cunoscut faptul ca detinutii au o capacitate nesfarsita de a inventa diverse obiecte. Borcanul de unt de arahide gol sau batul de acadea utilizat, pe care oricine altcineva l-ar fi aruncat, devine un instrument valoros in inchisoare. Cele mai multe dintre aceste elemente sunt considerate de contrabanda si vor fi confiscate, daca sunt gasite, insa acest lucru nu-i opreste pe detinuti sa recicleze si sa transforme materialele aflate la indemana pentru a crea unele elemente cu adevarat uimitoare.
 
 Unelte realizate in inchisoare
 
   Unele inchisori cu securitate redusa, permit utilizarea farfuriilor fierbinti in celule, dar in cele ce nu permit acest lucru, prizonierii tot gasesc diverse modalitati de a-si gati proria mancare. Aceasta soba/gratar aflata in celula a fost realizata de catre un prizonier in Germania, cu ajutorul unui resou stricat, folie de aluminiu si sarma.
 
Mini-strung conceput in inchisoare

    Fie ca a fost menit sa fie folosit pentru a concepe arta, unelte sau arme este un mister, dar acest mini-strung este un exemplu extraordinar a modului in prizonierii utilizeaza articolele din jurul lor pentru a realiza masini ingenioase. Cateva bucati de plastic aruncate, baterii, cabluri, benzi si benzi din cauciuc, si deja esti in afaceri.

Incalzitor realizat de catre detinuti

    Din moment ce alcoolul nu este permis in inchisoare, detinutii au facut bautura in inchisoare dintotdeauna. O parte esentiala a oricarui detinut este distilatorul, un incalzitor de scufundare. Lamele de ras si un snur electric alcatuiesc (probabil extrem de periculos) incalzitorul din imagine.
 
Transmitator in inchisoare

    Detinutii - in special cei ce ascund marfa de contrabanda - sunt permanent in cautarea de paturi pliabile in celule. Ei pot pregati mai usor cautarile in cazul in care acestia au un dispozitiv ca acest transmitator. Cu conditia ca acesta sa se poata strecura cumva in camera de garda, acest transmitator mic va permite unui prizonier sa asculte tot ce se intampla in camera gardienilor. Realizate din partile de inregistrare a unui radio, aparatul mic poate fi, de asemenea, folosit pentru a transmite informatii de la o celula la alta, cu conditia ca celula a doua sa aiba un receptor ca cel din fotografie, ascuns intr-o enciclopedie.
 
 Receptor de primire a informatiilor in inchisoare