Ecosistemul marin artificial

Ecosistemul marin artificial


    Sculpturile decoreaza peisaje, muzee si cladiri, dar apa acopera majoritatea suprafetei Pamantului, facand din aceasta cea mai mare galerie de arta, din lume. Oceanul este plin de secrete, iar un parc subacvatic de sculpturi doar mareste misterule ascunse in adancimi. Recifele artificiale deghizate in sculpturi apar diferite in fiecare moment, in viziunea unui scafandru, pe masura ce nisipul se misca pe fundul oceanului, lumina soarelui patrunde la adancimi si unghiuri diferite, iar curentii de apa turbulenti se combina intr-un efect de caleidoscop ce incanta simturile. Aici vom descrie cateva sculpturi subacvatice unice si minunate, o arta a mediului inconjurator, pentru a incuraja procesul natural ecologic.

Ecosistemul marin artificial
 

Viata sta in loc


    Peste 8 metri sub suprafata, arta imita viata. Aceasta piesa numita Un-Still Life este o masa traditionala in Grenada. Masa, vaza, bolul si fructele din beton, arata marcajul timpului, cum coralii au conolizat obiectele. Un-Still Life este un studiu clasic de viata amestecat cu arta, amintindu-ne ca schimbarea este inevitabila si poate fi o trecere catre ceva mai bun.

Statui aflate pe fundul apei

Vicisitudinile si solitudinea inversata


    Este arta inteligenta, fie in Grenada, fie in Chepstow, Marea Britanie. Unele dintre acestea sunt mai multe fotografii ale cresterii vicisitudinile din reciful artificial pentru a da viata la adevarate opere de arta. Cu toate acestea, Solitudinea Inversata este o figura cu un om suspendat cu capul in jos in Marea Britanie. Platforma flotanta este la Centrul National de Activitati si Scufundari din Chepstow. Acest sit a fost odata o cariera de piatra si este cel mai profund corp de apa din Anglia, ajungand la 80 de metri adancime. Pontonul care detine sculptura inversata este utilizat pentru concursuri nationale de scufundari gratuite si formare profesionala.

Cresterea vicisitudinile din reciful artificial

De la La Diablesse la pesti


    Ca o veche sirena mitica, o singura sculptura sta izolata in adancimile Grenadei. Ea este La Diablesse, in sensul de diavolita. Este un personaj fascinant din literatura de specialitate Grenadiana. Chipul ei arata ca un cadavru si este ascunsa pe jumatate sub o palarie larga. La Diablesse poarta o bluza alba si o fusta lunga, pana la picioare, insa timpul si mediul subacvatic au deposedat-o de imbracaminte. Piciorul ei stang este despicat si se presupune ca este un semnal de avertizare a apropierii ei. Femeile urasc La Diablesse, deoarece vrajitoarea din apa este cunoscuta pentru vrajirea barbatilor inainte de a-i conduce la o moarte violenta.

Statui amplasate pentru a forma reciful artificial

Inteligent din punct de vedere ecologic si placut in ceea ce priveste estetica


    Doar aproximativ 15% din fundul marii este destul de solid pentru a permite recifelor sa se formeze in mod natural. Recifele artificiale sunt create din materiale sensibile si sigure din punct de vedere ecologic. Aceste recife au fost incununate de succes, atat ca opere de arta, cat si pentru a lucra  cu scopul de a atrage cresterea coralilor care reprezinta un suport pentru intreg ecosistemul marin.
 
 Recifele artificiale sunt create din materiale sensibile si sigure din punct de vedere ecologic.