Materialele in design-ul interior

Materialele in design-ul interior


    Un lucru pe care il vei observa intotdeauna in amenajarile interioare este ca, de multe ori, designerii se vor juca cu o varietate de materiale pentru a crea aspectul dorit. Acest lucru ar putea fi o simpla fata de masa asezata pe o masa mare, impresionanta sau ar putea fi o husa aruncata pe ocanapea. Tesaturile sunt folosite, in general, pentru a furniza culoare sau textura camerei si poti utiliza tesaturi pentru a scoate in evidenta decorul pe care il urmezi sau pur si simplu sa-l accentuezi.

   Materialele in design-ul interior
 
   Cand vine vorba de tesaturi, exista mai multe selectii de unde poti alege si poate fi greu sa gasesti una care functioneaza cel mai bine pentru casa ta. Nu trebuie doar sa te gandesti la tesaturile care acopera pernele si ferestrele, pentru a numi cateva locuri, dar ar trebui sa te gandesti la tesatura care acopera mobilierul.

    Tipul de material pe care l-ai cumparat este foarte important si poate fi diferenta de a avea linii frumoase. Inainte sa alegi tesatura, intreaba-te despre modul de utilizare a spatiului. Lucruri de genul:
  • Pentru ce va fi folosit spatiul?
  • Va fi o zona de mare trafic?
  • Va fi utilizat regulat sau doar atunci cand vin oaspetii in vizita?
  • Ce tip de lumina are camera?
  • Ai animale de casa?
  • Ai copii?
    Crezi sau nu, raspunsurile tale iti vor afecta profund alegerea in ceea ce priveste tesatura, deoarece nu vei dori sa utilizezi multa matase, mai ales daca ai copii ce mananca snacks-uri in camera. De asemenea, nu vei vrea sa amplasezi un scaun de piele pe o terasa. Odata ce ai toate raspunsurile, atunci poti trece la alegerea tesaturii.

    Cand vine vorba de tesaturi, exista multe tipuri diferite, iar combinatiile sunt infinite, dar pentru scopul practic, ne vom uita la o tesatura de 100% si nu la asocieri tesaturi.

Celofibra:


   
Materialele in design-ul interior - celofibra
 
 
 
    Este cunoscut, de asemenea, pentru multi designeri ca "arta de matase", acest material este o tesatura semi-sintetica, ce este o alternativa la matase. Are o textura luminoasa si stralucitoare si reprezinta o alegere buna pentru multe case ce cauta ceva ce este mai rezistent decat matasea. Un dezavantaj major al celofibrei este ca aceasta se va sifona, deci este mai bine sa-l folosesti pe o suprafata pe care nu se vor aseza multi oameni pe ea.

 

 

 

Matasea:

 

Materialele in design-ul interior - matasea
   Cu totii stim ce este matasea si poate oferi un element bogat oricarei camere atunci cand este utilizata pentru acoperirea ferestrei, a pernelor sau chiar ca si tapiterie. Are un luciu neted, precum si fibre sunt de fapt asemanatoare cu prismele, acesta este motivul pentru care materialul straluceste, reflecta lumina la diferite unghiuri. Principalul dezavantaj al matasii este acela ca nu este foarte rezistenta. Este predispusa la sifonare si se va pata foarte usor. Este de evitat folosirea matasii in zone cu trafic intens cum ar fi camerele unde se strange familia, acolo unde oamenii mananca popcorn in timpul unui film.
 

 

 

 Olefin:

 Materialele in design-ul interior - olefin

   
  Daca doresti sa gasesti un material care este confortabil si functional, atunci ar trebui sa alegi acest material sintetic. Olefinul este un material folosit frecvent in mobilier, din moment ce materialul este rezistent, durabil  si mentine culoarea. Aceasta tesatura este perfecta pentru zonele cu trafic intens; poti gasi olefin combinat cu alte materiale pentru a crea frumusete si functionalitate.

 

 

Poliester:

 Materialele in design-ul interior - poliester

  De obicei, observate in draperii si lenjerie de pat, majoritatea oamenilor nu utilizeaza un material de poliester drept pentru a decora cu el. Ceea ce se utilizeaza este un amestec de poliester cu o varietate de alte tesaturi. Poliesterul este o fibra sintetica, care este utilizata intr-o varietate de moduri si poate fi gasit intr-un numar mare de texturi. Amestecul de poliester este o alegere buna pentru zonele de sezut, deoarece este rezistent la sifonare.