Plantele de interior si purificarea aerului

Plantele de interior si purificarea aerului

 
 Plantele de interior si purificarea aerului  Plantele de interior si purificarea aerului
 
    Chiar si in orasele imense si agitate, aerul din exterior este mai curat si de preferat in comparatie cu cel din interior. De ce? Un motiv este ca plantele si copacii sunt curata, in mod constant, aerul de afara. Acest lucru sugereaza faptul ca proprietarul unei case sau al unui birou ar trebui sa cumpere plante - dar care dintre ele? Odata cu ideea de a merge "verde", fiecare planta de pe piata este promovata ca si un purificator de aer! Dar sa nu iti face griji - NASA a efectuat un studiu oficial cu privire la plantele purificatoare de aer, atribuind fiecareia dintre ele un punctaj bazat pe cat de bine elimina vaporii chimici, rezista la insecte si cat de usor sunt de intretinut pentru casa sau birou tau.
 

Curmalul pitic


Curmalul pitic

    Cu toate ca nu are un a rang inalt pe scara realizata de catre NASA, ca o planta purificatoare a aerului, nu face o greseala: curmalul pitic (sau Phoenix roebelinii) este inca un mod foarte eficient si elegant, atat in animarea aspectului dintr-o camera, cat si scade concentratia de toxine chimice ce plutesc in aer. Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,8.

Curmalul pitic (sau Phoenix roebelinii)

Ficusul Alii

 
  Ficusul alii (sau Ficus macleilandii)
 
    Ficusul alii (sau Ficus macleilandii) nu este la fel de potent in indepartarea toxinelor ca si, sa zicem, planta de cauciuc, dar este inca un plus in orice locuinta sau birou, unde aerul curat este deficitar. In timp ce nu sunt teribil de greu de ingrijit, totusi ar trebui sa se poarte manusi in timp ce se manipuleaza planta daca ai alergie la latex. Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,7.
 
 Scorul acordat de NASA pentru Ficusul Alii, in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,7.

Feriga Boston    Feriga Boston (sau Nephrolepis exalta) este cea mai populara planta ce purifica aerul. Relaxanta si frumoasa, feriga Boston a fost numita "cea mai eficienta planta de filtrare" datorita capacitatii sale, testata in timp, de a expulza mucegaiul si toxinele din aerului din interior. In plus, aceasta va transforma, cu siguranta, orice casa sau birou intr-o adevarata padure sau cel putin asa te vei simti cand vei respira aerul produs de aceasta planta! Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,5.

Feriga Boston (sau Nephrolepis exalta)

Liliacul pacii


    Nu puteam uita de liliacul pacii (sau Spathiphyllum sp.) din topul realizat de NASA al plantelor ce purifica aerul respirabil. Tot ce este necesar pentru a mentine si a pastra aceasta planta frumoasa, ce elimina toxinele din aer de interior, este multa apa si o cantitate redusa de lumina soarelui. Pastreaza aceste conditii tot timpul si vei avea un purificator de aer natural care va ramane la locul de munca 24/7! Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,5.
 
 Liliacul pacii (sau Spathiphyllum sp.)