Mobila pentru copii

Aceasta mobila este destinata copiilor cu utilizare zilnica: atunci cand mananca, pentru igiena sau atunci cand se joaca. Design-ul acestui mobilier este acela ca scaunele si masutele pentru cei mici sa se poata adapta oricand la inaltimea lor, limitand riscul caderii. Conceptul acestei mobile se bazeaza pe abilitatea copilului de a-si gasi in mod progresiv independenta si siguranta in miscari.
  Mobila pentru copii  In mod traditional scaunul inalt pentru copii este prevazut cu o tava pentru a putea lua masa, asezat la masa adultilor. Acest scaun este insa foarte inalt pentru copil si este nevoie de diferite accesorii pentru a proteja copilul impotriva caderilor cum ar fi "hamurile". Statisticile ne arata ca aceste caderi ale copiilor din scaunele de acest gen reprezinta principala cauza a traumatismului cranian, cu implicatii ireversibile.
    Un scaun revolutinar care ajuta in aceasta privinta cuprinde atat o masa cat si un scaun. Aceste componente se combina unele peste altele astfel incat se pot realiza 8 posibile combinatii de mobilier care pot fi utilizate in contexte diferite, incluzand 4 inaltimi diferite ale scaunului. Sistemul acestui aranjament este acela de a adapta mobila foarte usor pentru diferitele situatii in concordanta cu nevoile practice ale utilizatorului. Acest grup de mobila, care este foarte usor de asamblat intr-o singura piesa de mobilier, dar si de dezasamblat, se intentioneaza a fi folosita de copil de la varsta de 6-8 luni pan ala 5-6 ani.
    Un alt fel de mobilier pentru copii il reprezinta un scaunel prevazut cu suporturi de sprijinire a mainii. Atunci cand este asezat direct pe podea este folosit pentru a ajuta copilul de 12 luni sa se asaze in siguranta (se adauga si pernute). Forma acestuia este ergonomica, care ajuta copilul sa stea confortabil, dar si intr-un mod sanatos in ceea ce priveste pozitia spatelui. Scaunul este acoperit cu o spuma termica comprimata.
    In set se gaseste si scaunul ideal pentru copii care pot merge deja si care se pot aseza singuri in el. In combinatie cu masuta joasa, acest scaun poate fi folosit  zilnic intr-o varietate de combinatii. Materialul folosit la confectionarea componentelor acestui scaun este polipropilenul injectat. Masuta joasa poate fi folosita ca si o masa pentru a manca sau pentru a se juca.

 

Masuta de igiena a copilului


    Pentru a schimba scutecele unui nou-nascut, se foloseste, in mod traditional, o masuta pe care, in unele cazuri, e

Mobila pentru copii

ste fixata o saltea. Totusi si pentru aceasta masa exista riscul caderii copilului, deoarece inaltimea ei este de 90 de cm. Este important de stiut ca aceasta cadere devine periculoasa atunci cand inaltimea de la care se produce depaseste inaltimea copilului.  
    In general, aceasta masa se aseaza in coltul camerei, de exemplu, pentru a proteja pe cat posibil copilul, pentru a avea cel putin 2 parti protectoare. Asezarea mesei este foarte importanta, insa este facuta in functie de spatiul disponibil, si nu in concordanta cu siguranta pe care i-o poate da copilului. Baia este optiunea practica in acest caz, insa daca copilul va cadea de la o asemenea inaltime consecintele vor fi drastice, deoar ece in cadere va da cu capul de suprafata tare a gresiei sau chiar de muchia cazii.
    Anumite mese de igiena sunt folosite doar pentru o perioada de timp scurta (ocupand si mult spatiu) deoarece acestea nu pot creste odata cu dezvoltarea si necesitatile copilului. Atunci cand copilul creste exista un mai mare risc de cadere din lipsa de spatiu.

Masuta de igiena joasa si lunga


    Exista si masute pentru acest scop care au inaltimea unui scaun standard al unui adult (45 cm). Aceasta va reduce severitatea unei posibile caderi a copilului atunci cand i se schimba scutecul. In componenta este inclusa o suprafata plata pe o parte si pe cealalta parte suprafata este s ub f orma de saltea unde au loc activitatile de igiena, un scaun pentru adult ca sa poata sta confortabil atunci cand schimba copilul.

Terenul de fotbal gonflabil pentru copii


    Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume, si de aceea, in momentul cand au loc partide foarte importante, febra lor cuprinde pe toata lumea, de la cei mai mici la cei mai mari. Dar aceasta febra se manifesta diferit in functie de varsta, cei mari dorind sa fie lasati in pace sa se bucure de meci si de berea inclusa, pe cand cei mici chiar vor sa joace fotbal, prefacandu-se ca sunt vreunul dintre marii jucatori. Din acest motiv a fost creat Subbuteo, un teren de fotbal gonflabil pentru copii, care le da acestora o ocupatie si le permite parintilor sa vizioneze meciul in liniste.
Subbuteo este foarte usor de asamblat si umflat, toate operatiunile necesare durand mai putin de 5 minute, lucru posibil datorita faptului ca sistemul este dotat cu o pompa de aer electrica. In plus, acesta mai vine echipat si cu tarusi pentru fixarea in pamant, meniti sa impiedice terenul din a-si "lua zborul" in timpul vanturilor mai puternice.

In continuare, iata care sunt cele mai importante caracteristici ale lui Subbuteo:

  • dimensiuni: 120cm x 340cm x 800cm;
  • se instaleaza in mai putin de 5 minute;
  • dotat cu porti de 90 de centimetri;
  • pompa de aer electrica inclusa;
  • fixare in pamant prin intermediul unor tarusi solizi.