Mobilier functional artistic

Mobilier functional artistic


    Nicola L. este unul dintre acei artisti care au fost prezenti totdeauna. Ea este cunoscuta doar dupa prenumele ei si prima initiala a numelui, si  reuseste sa aduca un stil inconfundabil pentru fiecare obiect pe care il concepe. Ea este cunoscuta pentru crearea artei de performanta, filme, arta conceptuala si sculpturi, dar, poate, forma ei de durata este arta functionala. Arta sa este putin capricioasa si serioasa, servind unei functii foarte reale.
 
 Mobilier functional artistic
 
    Privind arta Nicolei L., este greu sa nu observi subiectele ei preferat: ochi, capete si melci, ce sunt aparitii repetate. Desi, uneori abordeaza diferite forme pentru arta ei functionala, corpul uman ramane un subiect de interes continuu pentru ea.

Mobilier sub forma de ochi

    Din moment primei ei galerii solo, in 1969, Nicola L. nascuta in Franta, si-a etalat arta ei functionala in galerii peste tot in lume. Ea face ca piesele ei - lampile, acvarii, mese si canapele - in editii extrem de limitate, iar in 2006 a avut un mare spectacol de retrospectiva a artei sale functionale in Galeria Ingrao in NYC.

Canapele si scaune sub forma de cap uman

    Aceste forme stilizate a capului uman, a ochilor, corpului si membrelor iau un sens cu totul nou, atunci cand sunt in contextul artei functionale. Ei devin familiari si calzi, dar de asemenea, foarte jucaus. Nu vedem de obicei biblioteci in forma de cap sau lustre de tavan sub forma de ochi, astfel incat piesele lui Nicola inspira, de multe ori, zambeste largi pe masura ce formele neasteptate sunt notate de catre spectatori.

Biblioteci sub forma de cap

    De asemenea, exista un indiciu de infiorare in ceea ce priveste unele dintre piese, in special cele care sunt sub forma de ochi. Artistul reuseste sa intercaleze un sentiment de disconfort in aceste piese, pe care multi artisti conceptuali il redau: pare ca exista un subinteles in spatele acestor piese de mobilier.

Arta functionala

    Artista spune ca a mers pe ideea artei functionale aproape accidental, dupa construirea unei canapele sub forma de picior pentru ca ea si prietenii ei sa stea. Arta impresionanta a artistei Nicola L. se intinde de peste 40 de ani si este cu adevarat ceva uimitor de privit. Si daca va puteti permite sa va mobilati casa cu arta functionala, arta ei este una dintre cele mai impresionante piese pe care le veti gasi.
 
 Canapele sub forma de cochilie