Ne mutam in casa noua

Ne mutam in casa noua


Se apropie termenul de predare a locuintei dumneavoastra? Va grabiti sa va mutati intr-un spatiu recent finisat?

Dezumidificarea in casa noua -
Fiecare beneficiar al unei constructii proaspat terminate trebuie sa ia in considerare faptul ca mutarea intr-un spatiu insuficient uscat duce la aparitia unor probleme deloc de neglijat. Cei care executa o constructie stiu ce cantitate mare de apa intra in sape si tencuieli. In special in cazul finisajelor pe baza de ipsos care se folosesc in prezent. Pentru ei nu este o noutate cantitatea de apa care este extrasa dintr-o locuinta in urma procesului de dezumidificare. Experienta acumulata de-a lungul timpului ne arata o cantitate medie de 500 litri la 100 mp, apa extrasa cu ajutorul aparatelor de dezumidificare profesionale, special concepute pentru uscarea constructiilor. Uscarea se face amplasand cate un dezumidificator in fiecare incapere, timpul de uscare variind intre 10 zile si 2 saptamani in functie de umiditatea existenta. Nu este o uscare fortata care sa dauneze elementelor de constructie. Faza in care se recomanda uscarea este dupa tencuire, aplicarea gletului si turnarea sapelor, inainte de a zugravi si a monta parchetul, inainte de montarea usilor de interior.

Consultant de specialitate: SC. SOLDEC S.R.L - Cluj-Napoca  

Dezumidificarea este o etapa obligatorie in fazele de executie in tarile unde se respecta un anumit standard de predare al constructiei referitor la gradul de umiditate admis.

De ce este atat de important sa uscam locuinta in care dorim sa ne mutam? Din cauza degradarilor care pot aparea in cazul unei uscari insuficiente: mucegai, condens excesiv, ridicarea parchetului, mucegairea mobilei, deformarea usilor de interior daca au fost montate pe elemente insuficient uscate, un aer umed greu de suportat si daunator sanatatii. Investind intr-o uscare corecta va protejati investitia facuta in caminul dumneavoastra.
Dezumidificatoarele au o utilizare larga: in urma inundatiilor, in cazul piscinelor acoperite, a muzeelor, arhivelor, cramelor, in industria alimentara sau farmaceutica, in tipografii, in principiu oriunde nivelul de umiditate este strict legat de calitatea procesului de productie sau a calitatii proceselor desfasurate in incintele respective.

Soldec va sta la dispozitie cu masuratori de umiditate in sape, tencuieli si aer, cu o gama larga de dezumidificatoare profesionale si sfaturi sau recomandari legate de fiecare caz in parte.


Consultant de specialitate: SC. SOLDEC S.R.L - Cluj-Napoca