O scurta incursiune in istoria acoperisurilor verzi

Acoperisurile verzi sunt functionale si, mai mult decat atat, au rol de protectie, unul estetic si cel mai important, au un rol in protejarea sanatatii urbane impotriva poluarii.   

O scurta incursiune in istoria acoperisurilor verzi
 

Gradinile suspendate ale Babylonului


    Un acoperis verde poate fi mult mai mult decat o pajiste pe o cladire, iar conceptul este mult mai vechi decat se credea. Design-urile acoperisurilor vechi dateaza inca din vremea Gradinilor Suspendate din Babylon, una dintre minunile antice originale ale lumii. Totusi, pe cat de impresionante erau, unele exemple moderne au inceput sa rivalizeze cu acestea in ceea ce priveste complexitatea si ingeniozitatea lor.
 
Gradinile suspendate ale Babylonului

Acoperisurile verzi din Scandinavia


    In Scandinavia acoperisurile verzi nu reprezinta o noutate, iar arhitectura lor persista de secole. Structurile rezidentiale si agricole foloseau acoperisurile acoperite cu gazon, in primul rand, pentru a absorbi caderea ploii si pentru furnizarea protectiei termale. Exista cladiri contemporane, asa cum este acest magazin de bauturi alcoolice, care folosesc acoperisurile verzi semi-traditionale.

Acoperisurile verzi din Scandinavia

Design retro al acoperisurilor verzi


    Design-ul acestui adapost antibombardament incorporeaza un acoperis verde. Acest design al acoperisului face ca structura sa se integreze din punct de vedere estetic in mediul respectiv, mentine racoare si chiar poate camufla constructia impotriva atacurilor aeriene. Acest adapost este o idee prefabricata din care rezulta ceva foarte diferit de suburbia traditionala.

Design retro al acoperisurilor verzi

Locuinta unui Hobbit


    Vorbind de casutele hobbitului, Wales este casa unei familii ce iese intr-adevar din anonimat, semanand mai degraba cu o poveste clasica fantastica. Aceasta minune arhitecturala uimitoare este creata in totalitate din materiale naturale gasite in jurul resedintei. Peretii sunt realizati din piatra si namol, iar apa intra in casa cu ajutorul gravitatiei dintr-un izvor invecinat si acoperisul este in totalitate format din iarba.
 
 Locuinta unui Hobbit   Locuinta unui Hobbit in interior