Plafoane suspendate

Tavanele suspendate sunt ca un al doilea plafon, fiind plasat sub plafonul existent si este folosit pentru a ascunde conductele. Acestea sunt, in general, atasate si suspendate de fire de la plafonul de deasupra si sunt prevazute intr-o retea in care sunt montate placile. Tavanele suspendate pot fi realizate din mai multe materiale, asa cum este lemnul, de exemplu.

  Plafoane suspendate
 
    Dupa ce plafonul suspendat a fost instalat puteti potrivi lumini fluorescente sau instala conducte de aer etc. Ele sunt folosite pentru a acoperi astfel de lucrari, asa ca conductele de aer pot fi usor integrate. De asemenea, puteti izola tavanul fals, avand puterea de a absoarbi caldura si sunetul. Tavanele suspendate sunt implementate, astfel incat intretinerea poate avea loc in vidul care se face in cazul in care plafonul este instalat.
    La proiectarea si achizitia tavanelor suspendate va trebui sa decizi daca doresti sau nu ca plafonul demontabil ori complet non-accesibil. Daca ai ales ca plafonul suspendat sa fie demontabil, atunci acest lucru iti va permite sa ai acces la vidul plafonului si sa efectuezi intretinerea pe plafon sau pe alte obiecte din care este alcatuit tavanul. Daca plafonul este unul non-accesibil, atunci nu vei putea sa efectuezi intretinerea plafonului si, implicit,  nu vei avea posibilitatea de a intra in vidul dintre cele doua tavane.
 
Tavane false

    Ar trebui sa iei in considerare cele de mai sus foarte in serios, deoarece plafoanele vor avea nevoie sa fie refacute la un moment dat, pentru a putea schimba plafonul non-accesibil intr-unul demontabil, de exemplu.
    Exista mai multe tipuri de sisteme de tavane suspendate, dar toate sunt diferite in functie de cerintele tale, conceptul fiind acelasi. De exemplu, exista sistemul de tavane cu distanta intre ele de o palma ce este folosit in principal pentru coridoare. Acest tip de sistem este format din scanduri pentru plafon care sunt tinute de garnituri pe margini. Acest tip de sistem poate fi instalat rapid si destul de usor, de asemenea, se poate produce un efect foarte frumos in momentul cand lucrarea se incheie. Aceste tipuri de tavane suspendate se pot face de-montabile pentru intretinere sau non-accesibile, dupa cum am mentionat mai sus.
    Un alt sistem de plafoane suspendate este reprezentat de sistemul de legaturi raster; aceste tipuri de tavane suspendate sunt foarte flexibile si pot fi facute pentru a se potrivi cu orice tip de arhitectura a cladirii. Inca o data aceste plafoane suspendate pot fi accesibile sau non accesibile. Acestea au un design fie cu sectiuni ascunse sau expuse care se leaga pana la atingerea intariturilor laterale, prin urmare, aceste sisteme pot fi modificate pentru a se potrivi cu orice cladire.
    Un alt sistem este tavanul suspendat expus, care este un alt sistem si poate fi instalat rapid si eficient, permitand, de asemenea, sa se faca munca de intretinerea in vidul dintre cele doua tavane, foarte usor.

Tavanele false din gips carton

 
 Gips carton
    Tavanele false reprezinta un al doilea plafon care are proprietatea de a acoperi neregulile si instalatiile facute in casa, de exemplu sistemul de instalatii electrice. Pe langa functionalitatea sa, tavanul fals reprezinta si o metoda de design interior, pentru aspectul lor in combinatie cu spoturi potrivite, de exemplu.
    Plafonul suspendat este realizat din gips carton, deoarece aceste placi se pot prelucra usor. Gips cartonul este realizat din 3 straturi: primul de carton, al doilea din gips si ultimul tot din carton. Unul din straturile de carton poate fi tratata cu diferite substante impermeabilizare sau ignifugare. Gipsul carton de tip sandwich se taie cu un cutter, in urma trasarii modelului dorit, una din suprafete. Aceasta parte se indoaie in sensul foii de carton ce nu a fost taiata, astfel incat gips cartonul se va rupe in zona taieturii cartonului. Acest material, dupa cum am mai mentionat, se prelucreaza foarte usor, insa, in acelasi timp, este si rezistent.
 
Tavanele false din gips carton

    Dupa constructia propriu-zisa a casei urmeaza amenajarea interioara. Se incepe cu transformarea peretilor, prin realizarea tencuielii din ciment si nisip. Aceasta metoda este una greoaie si sunt necesare cunostinte in domeniu astfel incat peretii sa nu se formeze cu denivelari. O metoda mai simpla, care o poate duce oricine pana la capat este aceea de utilizare a placilor din gips carton aplicate direct pe zidarie.