Ce trebuie sa stiti cand alegeti o usa de exterior

Ce trebuie sa stiti cand alegeti o usa de exterior

    Usile de exterior pentru casa ta vin intr-o varietate de materiale, culori, desene si modele. Materiale noi, cum ar fi vinilul, au furnizat producatorilor capacitatea de a crea usi de exterior care au nevoie de putina intretinere, asigura securitatea, eficienta energetica si adauga valoare casei tale.
 

Lemnul

 Usa de exterior din lemn

    Usile de exterior din lemn sunt dorite pentru frumusetea lor naturala si forta sa structurala. Ele sunt disponibile pe scara larga intr-un numar de diferite esente de lemn, variind de la pin, stejar, cedru, mahon si lemn de nuc. Totusi, acestea necesita o protectie semnificativa de la elemente, precum si este necesara intretinerea periodica. Producatorii au obligatia de a trata lemnul cu un conservant, pentru a prevenii putrezirea, insa intretinerea este singura cale pentru a va asigura ca lemn usii exteriore va dura in timp si va functiona.

Otel

 

Usi exterioare din otel
    Usile de exterior din otel sunt realizate, de fapt, dintr-o combinatie de materiale. Componentele structurale ale interiorului (sine si stiluri) sunt de multe ori din lemn, miezul interior este umplut cu spuma izolatoare, iar partea exterioara este realizata din otel galvanizat. Structura interioara din lemn ii da usii stabilitate si rezistenta. Interiorul din spuma asigura o izolare buna, iar fasiile din otel sunt durabile, rezistente la putrezire si necesita putina intretinere. usile de exterior din otel pot fi vopsite in orice culoare. De asemenea, acestea sunt disponibile cu straturi PVC pre-finisate.

Fibra de sticla

 

Usi de exterior din fibra de sticla

    Usile exterioare din fibra de sticla sunt relativ noi si sunt construite in acelasi mod ca si cele din otel, cu sine si un interior de spuma injectata. Exteriorul este fibra de sticla. Fibra de sticla este foarte rezistenta, durabila si eficientizeaza consumul de energie. In plus fata de o suprafata plana pictata, fibra de sticla poate fi, de asemenea, in relief pentru a da textura si aspect de lemn.

Vinil

 

Usi de intrare din vinil

    Usile de exterior din vinil sunt si ele relativ nou aparute. Acestea imbina o structura de vinil multi-camerala atat pentru rame, cat si pentru panouri, utilizand otel, aluminiu, lemn sau o re-aplicare pentru a adauga rezistenta si preveni strambarea. Usile din vinil sunt bune izolatoare termice datorita design-ului sau multi-cameral si ofera un rating bun in ceea ce priveste performantele sale termice. Vinilul este un material durabil, rezistent la conditii climatice extreme, foarte rezistent la rupere si ofera o buna protectie impotriva intrarilor fortate. Usile din vinil nu se vor rugini, nu se vor zgaria si nu necesita intretinere speciala.