Primele inventii din lume

Primele inventii din lume

 

Primul Motel din lume (1925):


    Motelul Inn din San Luis Obispo, California, este primul motel din lume. A fost construit in 1925 de catre arhitectul Arthur Heineman din Los Angeles, care a inventat termenul de motel sensul de "hotel motor". Motelul Inn a fost numit initial "Mo-tel piatra de hotar". Pe atunci, o noapte costa 1.25 dolari. Heineman, nu si-a putut permite de taxa de inregistrare a marcii, astfel concurentii sai au putut folosi cuvantul "motel", termen folosit si in ziua de azi.
 

 Primul Motel din lume (1925)

 

Primul server si site Web din lume (1990):


    Info.cern.ch a fost adresa primului site web si a primului server web din lume, care rula pe un computer NEXT de la CERN. Prima adresa a paginii web a fost http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, realizata de Tim Berners-Lee.

Primul server si site Web din lume (1990)

Primul microprocesor din lume (1971): Intel 4004


    In luna noiembrie, 1971, o companie numita Intel a prezentat public, primul microprocesor sub forma de chip, Intel 4004 (Patentat de USA # 3,821,715), inventat de catre inginerii Federico Faggin, Ted Hoff si Stan Mazor. Dupa inventarea circuitelor integrate ce a revolutionat design-ul computerului, singurul loc unde ar mai fi putut ajunge era in jos - in ceea ce priveste marimea. Chip-ul Intel 4004 a luat circuitul integrat si l-a dus cu un pas mai departe prin plasarea tuturor pieselor ce formau gandirea calculatorului (de exemplu, unitatea centrala, memoria, controale de intrare si iesire) pe un chip mic. Programarea inteligenta in obiecte neinsufletit a devenit acum posibila.
 
Primul microprocesor din lume (1971): Intel 4004