Scule si unelte: ciocan cu doua capete

Scule si unelte: ciocan cu doua capete

 

Scule si unelte: ciocan cu doua capete

 

 

 Ciobirea, incadrarea sau finisajul, titan sau alama, mari sau mici, ciocanele vin cu o mare problema de constructie: nu toata lumea stie cum sa le foloseasca in conditii de siguranta - sau sa introduca cuie direct de la prima incercare.

 

 

Scule si uneltePentru acei oameni dispusi sa admita ca sunt novici atunci cand vine vorba despre arta de a folosi ciocanul, aceasta inventie ingenioasa ar putea re-incadra situatia.

Practic, Unihammer de la Ji-youn Kim, este proiectat sa functioneze ceva de genul: un cilindru de otel detasabil atasat la ciocan este scos si folosit pentru a alinia un cui, apoi se tine in pozitie.
 
Manerul principal si elementul cu care se lovesc cuiele strapung, ulterior, aceasta piesa, mai degraba decat sa aiba un impact direct cu respectivele cuie, pentru o tinta mai mare si pentru protectia degetului mare.
 
Aceasta solutie simpla abordeaza problema clasica a ciocanelor usoare fata de ciocanele grele: vrei un ciocan ce poate lovi cu o forta mai mare sau sa schimbi puterea sa pentru ceva mai putin riscant incat sa nu se piarda tinta (si cu un risc mai mic de a-ti distruge mana)?
 
 
Functionare ciocan cu doua capete
Set de ciocane cu doua capete