Sezonul piscinelor

A venit vara, este cald, iar multi dintre noi se gandesc acum sa-si cumpere o piscina. Ultima tendinta in abordarea constructiei piscinelor este imbinarea celor mai inalte standarde ale tehnologiei in domeniu cu proiectelele cele mai ingenioase ale arhitectilor si designerilor peisajisti.

Sezonul piscinelor

Inainte de a va cumpara o piscina, ar fi bine sa analizati cateva aspecte :

1. Terenul

 • Masurarea spatiului disponibil in gradina dvs
 • Natura terenului: daca terenul este in panta, veti avea interesul de a nu va achizitiona o piscina foarte mare, pentru a diminua timpul de lucru pentru pregatirea terenului.

2. Utilizatorii si rolul piscinei

 • Copii vor destinatie de joaca, in timp ce adultii vor piscina pentru a inota
 • Partea estetica este mai importanta decat cea functionala ?
 • Aveti o preferinta pentru un concept de piscine sau un anumit tip de materiale ?
 • Aveti nevoie de ajutor sau puteti conta pe Dvs insiva ?

3. Timpul

 • Daca doriti o piscina imediat, orientati-va catre o piscina din panza.
 • Puteti achizitiona o piscina cu structura din lemn sau metal.

4. Bugetul

 • Bugetul pentru a detine o piscina cu toate facilitatile si care sa permita o mentenanta simpla.
 • Trebuie sa se ia in calcul inchirierea utilajelor necesare pentru constructia piscinei si angajarea unei firme profesioniste.
    Este indicat ca asamblarea piscinei sa se inceapa in luna aprilie pentru a avea suficient timp pentru pregatirea terenului si pentru montare ei. Terenul trebuie sa fie gata din timp, deoarece este conditia principala pentru montare: sa fie curat, orizontal si plan. Timpul de pregatire depinde de natura terenului.
    Pentru o piscina ingropata este mult mai mult de lucru. Lucrul asupra terenului trebuie inceput cu cateva luni inaintea utilizarii piscinei, in concordanta cu conditiile climaterice, care pot impiedica efectuarea lucrarilor, de aceea se recomanda sa se ia in calcul un an de zile.
 

Tipuri de piscine


Piscina supraterana

  Piscina supraterana  In primul rand, piscinele suprateran se caracterizeaza prin instalarea rapida, dar si usoara. Pentru montarea piscinei aveti nevoie de o trusa de scule clasica mai ales ca instructiunile de montare sunt concepute intr-o maniera foarte clara.
    Avantajul piscinei subterane este reprezentant de faptul ca, acest gen de piscina nu este o investitie pierduta  deoarece daca doriti sa va mutati, deoarece modelele sunt usor demontabile si remontabile la noua dumneavoastra locuinta. Pentru constructia acestor piscine nu este necesar sa se faca demersuri pentru a obtine autorizatia de constructie.

Piscina supraterana din lemn

  Piscina din lemn   Lemnul este ideal pentru designul unei gradini, mai ales ca dispune de calitati incontestabile la constructia piscinei :
 • facilitate : usor de utilizat
 • rezistenta mecanica : ofera soliditate si durabilitate
 • izolare termica: permite pastrarea apei calde cat mai mult timp.
    Piscina din lemn are numeroase avantaje printre care: pretul este unul avantajos, iar montajul ei  este simplu de realizat. Puteti sa alegeti din nenumarate modele, forma care se potriveste cel mai bine pentru terenul dumneavoastra. Piscina din lemn este livrata cu un skimmer, cu un sistem complet de filtrare si mai mult decat atat, puteti selecta accesorii pentru piscine dintr-o gama foarte larga de obiecte: robot pentru curatarea piscinei, acoperis sau prelata pentru a proteja piscina, etc.
    Montarea piscinei se face in cateva ore si nu este nevoie de competenta speciala, deoarece este livrata cu toate elementele necesare pentru asamblarea structurii, a filtrelor si a retelei de tevi.

Piscina din beton

    Aceasta piscina se poate realiza pe orice fel de teren, avand mai multe avantaje:Piscina din beton
 • Securitatea piscinei: are pereti turnati intr-un singur bloc, nu exista nici un fel de ruptura, iar presiunea este uniform raspandita.
 • Libertate in constructia piscinei: constructia din beton se realizeaza fara a intampina probleme, ca in cazul unui teren dificil, printr-un tub de 200 m lungime.
 • Originalitate : exista foarte multe modele de unde puteti alege piscina in care va simtiti cel mai bine
    La inceperea constructiei unei piscine ingropate se recomandata studii geotehnice. Lucrarea se incepe toamna pentru stabilizarea ei pana vine primavara.

Piscinele Spa

Piscina Spa
    Un SPA da o nota de eleganta si stil oricarei curti. Apa calda in miscare sau hidroterapia aduce alinare in tratarea bolilor cronice cum ar fi hipertensiunea, astrita, chiar si diabetul (poate scadea glicemia provocata de diabet). Cand intrati intr-un SPA, jeturile de apa calda revigoranta va vor stimula circulatia si dilata vasele de sange. Oxigenul se precipita spre muschii durerosi, iar toxinele parasesc sistemul sanguin. Nivelul de stres scade, chiar si cu tensiunea se intampla la fel si avand in vedere ca plutirea permite genunchilor si articulatiilor sa suporte cu 90% mai putin din greutatea corpului, corpul si muschii se destind, durerile si spasmele dispar. Un alt avantaj demn de luat in seama este si faptul ca puteti folosi o astfel de piscina si iarna.