Teorii ale conspiratiei de-a lungul istoriei

Teorii ale conspiratiei de-a lungul istoriei


    Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.

Teorii ale conspiratiei de-a lungul istoriei
 

Sicriele din material plastic si lagarele de concentrare


    Chiar la iesirea din Atlanta, Georgia, pe langa un drum major se afla aproximativ 500.000 de sicrie din plastic. Frumos aranjate si amplasate pentru a fi vizualizate complet, sicriele sunt detinute de catre Agentia Federala de Urgente (FEMA). Teoreticienii conspiratiei cred ca FEMA a instituit, de asemenea mai multe lagare de concentrare in SUA, in pregatirea impunerii unui stat de drept martial si uciderea a milioane de americani. Ei sugereaza ca aceasta criza financiara in care suntem implicati, va fi utilizata pentru a justifica impunerea unui stat politienesc.

Sicriele din material plastic si lagarele de concentrare

Tsunami-ul din Oceanul Indian, in 2004


    O teorie populara in lumea musulmana este ca tsunami-ul ar fi putut fi cauzat de un experiment nuclear indian, la care au participat expertii nucleari israelieni si americani. Mai multe ziare din Egipt si din Orientul Mijlociu, au afirmat ca India, in cursa sa incalzita nuclear cu Pakistanul, a dobandit o tehnologie nucleara sofisticata din SUA si Israel, ambele "si-au aratat disponibilitatea de a coopera cu India in experimente, pentru a extermina omenirea," incepand cu regiunile musulmane intens populate din Asia de Sud-Est, unde cea mai mare parte a victimelor s-au aflat.

 Tsunami-ul din Oceanul Indian, in 2004

Fluorura

        
    Fluorura este frecvent adaugata in apa potabila ca o modalitate de reducere a cariilor dentare. Cu toate acestea, au existat unele dovezi ca ar putea exista unele efecte secundare nocive ale fluorurei, iar teoreticienii conspiratiei considera ca aceste informatii sunt cunoscute si recunoscute de cei responsabili cu adaugarea de fluor, dar ca aceasta practica continua. Companiile de medicamente au fost directionate in calitate de beneficiari, deoarece acestea vor profita de pe urma unei populatii bolnave. Un alt motiv este acela ca fluorura reduce capacitatile mentale, prin urmare, se are in vedere "amutirea" intregii populatii.

Fluorura

Zborul 103 al companiei Pan Am


     Zborul 103 al companiei Pan Am a fost al treilea zbor transatlantic al companiei Pan American ce se desfasura zilnic, programat de la Heathrow la Aeroportul International John F. Kennedy New York. Pe 21 decembrie 1988, aeronava care efectua zboruri pe acest traseu - un Boeing 747 - a fost distrusa de o bomba, atentat care s-a soldat cu moartea tuturor celor 259 de pasageri de la bord si 11 oameni pe teren. Ramasitele au aterizat in jurul Lockerbie, in sudul Scotiei. O teorie foarte populara, pentru care nu a fost produsa nici o dovada, sugereaza ca Agentia Centrala de Informatii (CIA) SUA , a infiintat o ruta de droguri protejata din Europa in Statele Unite ale Americii - ar fi fost numita Operatiunea Corea - care a permis traficantilor de droguri sirieni sa trimita heroina in Statele Unite folosind avioanele Pan Am. CIA ar fi protejat valizele ce contineau droguri si s-au asigurat ca acestea nu vor fi perchezitionate. In ziua bombardamentelor, teroristii au schimbat valizele: unul cu droguri pentru unul cu o bomba. O alta versiune a acestei teorii este aceea ca CIA stia in prealabil ca acest schimb va avea loc, dar a lasat sa se intample acest masacru, pentru ca traseul protejat de droguri a fost o operatiune de delapidare, iar ofiterii CIA aflati in avion au aflat despre aceasta operatiune si erau in drum spre Washington pentru a instiinta superiorii lor.
 
 Zborul 103 al companiei Pan Am