Viziune asupra viitorului: turbine de vant orizontale

Viziune asupra viitorului: turbine de vant orizontale


    Punand deoparte intrebarea daca turbinele eoliene colosale cu care ne-am obinuit deja nu sunt bune pentru sanatatea noastra sau pentru fauna locala - acestea sunt cu siguranta inestetice. De fapt, acestea sunt in dezacord intr-un camp de porumb. Dar poate ca nu avem nevoie de acri de cabluri - ar trebui sa ne decoram casele noastre putin diferit. Iata trei exemple de cum am putea realiza acest lucru.
 
 Turbine de vant orizontale
 
    Lansat anul trecut, Aerocam Broadstar (cel din fotografie) este o turbina cu multiple niveluri orizontale ce urmareste vantul in jurul unui pret de mai putin de 1 dolar per watt. Lamele sale se adapteaza in permanenta, pentru a gasi inaltimea optima cu scopul de a ajunge la vand puternic, colectand energie in acelasi mod cum suprafata aripii unei aeronave colecteaza avant pentru a se ridica. Unitatile de Aerocam poate fi amplasate in puncte intre cladiri sau in varful cladirilor, unde vantul este cel mai puternic - dar evident, nu se ridica niciodata mai sus de orizont.

Turbine eoliene

    Ducand ideea cu un pas mai departe, analizam Ridgeblade, o turbina care face parte din acoperisul tau. Genialitatea acestui design este lungimea unitatii - potential, la fel de inalta ca si o turbina traditionala - Ridgeblade a castigat deja pentru designerii sai (Colectivul Power din Marea Britanie), un premiu de prestigiu 750.000 dolari.

Energie eoliana

    Dar de ce sa ne oprim la case? Ganditi-va la toate podurile, indicatoarele rutiere, pasarelele, panourile pentru afise. Ganditi-va la vantul indus in mod artificial de traficul rutier - asa cum este utilizat de acest design realizat de Universitatea statului Arizona - sau de la trecerea trenurilor sau a aeronavelor. Daca ar putea merge turbinele pe orizontala in structurile noastre existente, atunci am putea indeplini nevoile noastre energetice pastrand in acelasi privelistile noastre naturale.
 
 Energie data de vant