Materiale de constructii: constructii de case din GEOtube

Materiale de constructii: constructii de case din GEOtube


Cum poate arhitectura sa fie crescuta autonom si sa se extinda atunci cand este construita cu materiale vii? Suna aproape ca o ghicitoare fara sens, dar un astfel de lucru ar putea fi posibil daca Faulders Studio va avea vreodata sansa de a construi "cladirile GEOtube", un concept pentru Dubai, care dispune de un exoschelet auto-construit realizat din depozite acumulate de sare de mare.

constructii de case din GEOtube
 
Cladirea GEOtube este acoperita cu un sistem de tuburi vasculare ce urmeaza o retea de zabrele structurale si este situata intr-un lac cu apa sarata, carate catre cladire din Golful Persic adiacent, prin intermediul unui viaduct subteran. Utilizand panouri solare plutitoare pentru putere, apa de mare este pompata de la nivelul subsolului la acoperis, iar apoi, cu ajutorul gravitatie, prin sistemul vascular.
 
Materiale de constructii naturale

Formele ca de dantela realizate din apa de mare, invaluite in plasele sale expuse, se evapora si lasa un strat de sare in urma. Deoarece Golful Persic are cea mai mare salinitate din lume, pentru o apa oceanica, depozitele de sare se acumuleaza rapid, ceea ce face ca pielea transparenta sa aiba un nou aspect cristalin.
 
Materiale de constructii ecologice

Faulders Studio isi imagineaza ca dupa 15-30 de ani, acumularea de sare ar face pielea aproape opaca. La acest "stagiu matur", sarea de mare ar putea fi recoltata pentru uz comercial. Este o abordare arhitecturala stimulatoare vizual, sculpturala, in continua evolutie, adaptata pentru o anumita locatie si cu siguranta va adauga inca o cladire creata din materiale de constructii naturale colectiei minunate de cladiri din Dubai.
 
Materiale de constructii: constructii de case din GEOtube