Amenajari Feng - Shui

   Feng-Shui este un stil ce se inspira din natura si pe armonia in interiorul casei.  Designul feng-shui aduce in prin plan conceptia cum ca tot ce ne inconjoara se un schimb constant de energie. Stilul feng-shui ne spune sa te apropii de casa ta asa cum te apropii de o persoana: intreaba, asculta si da-i atentie. Uita-te in jur si vezi care parti ale camerei ti se par monotone si lipsite de “viata”.  Orice parte a locuintei este in stransa legatura cu o  anumita latura a vietii tale, asa cum, de exemplu, partea estica a casei este corelata cu  sanatatea si familia, iar cea vestica cu binele copilului tau. Reamenajarea casei in stilul feng-shui iti transforma nu doar locuinta, ci stilul de viata intr-unul sanatos.

Amenajari Feng - Shui

 

Ceasurile feng-shui


        Ceasul de perete nu trebuie asezat in dormitor, deoarece acesta este locul unde ar trebui sa te relaxezi.  In dormitor poti folosi un ceas desteptator de noptiera.  De asemenea, pe peretele estic nu este indicata folosirea ceasurilor metalice. Un alt lucru important in conceptia feng-shui este acela ca nu trebuie sa tii in casa ceva stricat, ori il repari ori il arunci.
 

Feng shui pentru baie si dormitor


    In dormitor nu este benific sa tii televizorul, calculatorul sau alte obiecte electronice, deoarece te vei trezi si mai obosit decat atunci cand te-ai culcat.      Camera trebuie aerisita cat mai des. Lumineaza dormitorul atat cu lustre si aplice, cat si cu veioze, iar ambientul trebuie sa contina culori linistitoare, in afara de albastru care face referire la inundatii, care sa te imbie la relaxare. Principiile Feng Shui, in ceea ce priveste dormitorul, se bazeaza pe enrgia yin care trebuie sa fie mai mare decat cea yang, altfel, in sens contrar, poti avea insomnii.
    In ceea ce priveste dormitorul unui cuplu, acestia trebuie sa evite amenajarea incaperii cu oglinzi, televizoare sau saltele duble, pentru ca se crede ca toate acestea duc la destramarea cuplului.
    Tablia patului este obligatorie, deoarece aceasta are puterea de a va proteja in timp ce dormiti si trebuie sa fie de forma dreptunghiulara semnificand bogatia, in care sunt sculptate simboluri norocoase chinezesti. O tablie ondulata este simbolul apei, care nu este benefic in dormitor, dupa cum am mentionat anterior.
    Baia trebuie sa fie in holul principal, deoarece daca este amplasata langa bucatarie, de exemplu, va da o energie negativa acesteia. Baia nu trebuie, sub nici o forma, sa se gaseasca in centrul casei, pentru ca va aduce mult dezechilibru in casa. Baia trebuie sa denote comfort, curatenie si comoditate.