Balconul - terasa apartamentului tau

Vremea placuta ne indeamna la iesiri in natura, drumetii, plimbari sau pur si simplu relaxare sub razele soarelui, uneori insa, vremea urata nu ne permite acest lucru. Una din solutiile ce ne permite sa scapam de stresul zilnic, bucurandu-ne de soare si natura, o reprezinta balconul apartamentului.
   Balconul - terasa apartamentului tau Balcoanele apartamentelor pot fi folosite pe post de terasa sau un loc de depozitare. Din pacate, uitandu-te la majoritatea balcoanelor, se poate observa ca acestea sunt folosite de cele mai multe ori pe post de debara sau camara, dand un aspect inestetic apartamentului. De ce sa nu profitam de momente de relaxare si confort in propria "terasa"? Puteti amenaja balconul astfel incat acesta sa devina fie o prelungire a apartamentului, fie o camera distincta, cu propriul ei design. Astfel, printr-o amenajare corespunzatoare, un balcon banal poate oferi copiilor o varianta in aer liber a camerei de studiu sau de joaca si, in general, intregii familii un loc de odihna agreabil, inclusiv posibilitatea de a lua masa sau de a primi musafiri intr-un cadru atragator. Un alt avantaj al unei astfel de amenajari este si faptul ca balcoanele contribuie la infrumusetarea fatadelor constructiilor.
   

Puteti amenaja o mica gradina suspendata cu flori colorate de diferite arome, o masa si scaune pentru a lua masa alaturi Balconul - terasa apartamentului taude familie si prieteni in sanul naturii, spoturi sau felinare pentru iluminatul nocturn. Florile pot fi puse in suporturi din fier forjat, dand astfel un aer elegant acestui spatiu. De asemenea, la lateralele din sticla ale balconului pot fi adaugate grilaje din lemn, iar plantele agatatoare asezate in balcon pot ascunde in timp aceste grilaje. Puteti adauga si cateva accesorii ornamentale rustice, cum ar fi  vasele din ceramica care se asociaza bine garniturii din rachita.
    Prin cromatica finisajelor se poate ajunge la constituirea unui colt de natura,  chiar daca sunt folosite  materiale moderne, "reci", folosite pentru intretinerea curateniei: gresie de culoare gri, grilajele din lemn de culoare verde, iar ghivecele realizate din ceramica.
    

Amenajarea balconului


    Iata cateva sugestii pentru a va transforma balconul apartamentului sau terasa intr-un colt de natura in care sa va recreati si aerisiti.
Amenajarea balconului

VITRARE

    In cazul in care nu dispuneti de un balcon sau de o terasa deschisa, va sugeram sa apelati la ferestre panoramice, care sa va faciliteze o buna comunicare cu exteriorul. Acestea permit patrunderea razelor de soare, care va vor binedispune si relaxa, si totodata va dau posibilitatea de a avea o privire de ansamblu asupra copacilor inverziti.
    Daca imaginea pe care v-o ofera amplasarea apartamentului dumneavoastra nu este tocmai una placuta, puteti recurge la rulouri textile sau jaluzele pentru acoperirea integrala ori partiala a ferestrelor, pentru o filtrare mai buna a razelor solare.

MOBILIER

    In functie de suprafata de care dispuneti, puteti alege un set compus din fotolii si canapea, insotite de o masuta de cafea, sezlonguri sau bancute din lemn, pliabile. Tinand cont de destinatie, acestea pot fi din PVC sau, pentru un look mai elegant, din impletituri de fibre naturale ori sintetice.
    De asemenea, pentru un confort sporit, pot fi accesorizate cu pernute textile pentru sezut sau decorative.  Daca spatiul va permite, amplasati pe balcon si cateva etajere pentru depozitare sau expunere, tot cu sistem de prindere in perete.

Balconul poate deveni si o prelungire a apartamentului dumneavoastra, in completarea camerei in care este amplasat.  Astfel puteti folosi acest spatiu marind suprafata camerei. Design-ul va fi cel ales pentru incaperea  respectiva.

Amenajarea balconuluiAmenajarea balconului