Spune-mi zodia ca sa-ti spun de ce camin ai nevoie - Rac

Casa Racului (22 iunie - 22 iulie)

 

dormitor


    Racul este semnul caminului autentic. Spre deosebire de Taur (legat de locuinta prin simtul posesiunii si confortului), Racul se "sudeaza" de casa prin fire inconstiente ca de o carapace, de o cochilie. O considera adapostul impotriva invaziei externe, oaza de intimitate, prelungirea universului interior. O iubeste, o simte, o ingrijeste. Cand pleaca departe, ia cu sine ceva care sa-i aminteasca de casa, iar cand se intoarce, aduce cu sine ceva care s-o imbogateasca. Traditionalist, viseaza la gospodaria clasica: cu curte, gradina, pod (mansarda) si, eventual, pivnita (de vinuri).

 

 

baie

Cum ii place


  bucatarie rustica  Are un simt estetic pentru casa iesit din comun, stiind sa imbine intr-un mod placut functionalitatea cu fantezia, pragmatismul cu sensibilitatea, stilul retro cu facilitatile contemporane. Extrem de vizual, foloseste o paleta coloristica foarte bogata, dar in nuante gingase, si adora tablourile, goblenurile, figurinele gratioase, miniaturile, antichitatile si manufacturile artizanale.
    Alege materii prime clasice. Penduleaza intre stilul romantic si cel rustic-rafinat. L-ar tenta, de exemplu, atat o sufragerie cu fata de masa din dantela, portelanuri, cristaluri si sfesnice cu lumanari inalte, cat si o bucatarie care (desi perfect utilata in rest) sa aiba un cuptor adevarat, taranesc.

 

 

 

 

Coltul favorit

Camera copilului
    Bucataria,  baia cu jacuzzi si sauna; chioscul din gradina cu trandafiri; camera copiilor, atelierul de pictura, fotografie sau olarit. Foisor