Cel mai bun mod de a curata un acoperis

Cel mai bun mod de a curata un acoperis


Cel mai bun mod de a curata un acoperisTraim in natura si, ca atare, casele noastre sunt expuse la natura si la toate fortele ei. O casa este o investitie, astfel, pastrand acoperisul ingrijit vei economisi bani, pe termen lung. In cele din urma, pe toate materialele acoperisului va incepe sa creasca Gloeocapsa magma (alge de acoperis ce cauzeaza inegrirea si formarea de pete pe suprafata acestuia), care se raspandeste foarte repede si creste pe orice suprafata care are capabilitatea de a pastra umezeala. Pe cele mai multe acoperisuri, aceasta porneste de langa linia jgheabului, deoarece aceea zona detine cea mai mare cantitate de apa. De acolo, ea creste in sus pe acoperis, in dungi, mancand granulele de asfalt si tiglele compozite. Oricine, cu acest tip de acoperis, stie ca pierderea granulelor echivaleaza cu daune mai rapide ale acoperisului. Lasata necontrolata, Gloeocapsa magma devine o sursa de hrana pentru muschii si lichenii ce vor creste pe acoperis. Muschii si lichenii isi amplaseaza radacinile in tiglele din jurul granulelor, asa ca acoperisul are nevoie de tratamente pentru curatarea lui. Din fericire, exista un proces sigur, un tratament verde, care nu-ti va face o gaura prea mare in portofel.

Aprobate de catre producatorii de acoperisuri, tratamentele pentru acoperisuri fara presiune reprezinta singurele modalitati de a trata un acoperis intreg, care sa asigure pierderi minime de granule. Un amestec ar lasa urme de materii organice pe acoperis. Scopul este acela de a pastra acoperisul fara alge. Modificari de culoare neagra vor disparea imediat, lasand muschii si lichenii. Acestia din urma isi vor transforma culoarea in maro deschis atunci cand se usuca. Iti amintesti de aceste radacini? Pentru a pastra aceste granule pe acoperis, radacinile moarte trebuie sa ramana pe acoperis. Cel mai sigur mod de a elimina muschii si lichenii este acela de a lasa vantul si ploaia sa rupa aceste plante la nivelul radacinii. Acest lucru poate dura pana la doua sau trei luni, in functie de locatie si de sezon.

Unele acoperisuri au cresteri de plante vizibile doar pe o parte, dar asta nu inseamna ca numai aceea partea trebuie sa fie tratata. Ai spreya doar jumatate din casa cu insecticid? Nu, deoarece insectele ar gasi o alta modalitate de a intra. In cazul Gloeocapsei magma, daca tot acoperisul nu este tratat, cresterea lor va reveni mai repede. In functie de mediul local, un tratament de acoperis poate dura pana la patru ani!