Design de interior - Ceasurile de perete

Suntem guvernati de timp si ni se pare ca nu ne ajunge niciodata. Ne-am obisnuit chiar sa avem o piesa de mobilier care ne reaminteste cu precizie cat de repede trece timpul, mai mult decat atat, purtam un astfel de dispozitiv in fiecare zi la mana. Legatura noastra cu ceasul nu se va termina curand sau poate niciodata - mai ales atunci cand incepem cu adevarat sa ne jucam cu posibilitatile creative asa cum sunt exemplele ce vi le voi prezenta in cele ce urmeaza.

Design de interior - Ceasurile de perete
 

Ceasul "era si timpul"


Ceasul "era si timpul"

    Setat ca fiind primul ceas care apreciaza felul cum oamenii relateaza timpul, acest ceas arata ora intr-un mod inedit. Ceasul iti spune doar ca e trecut de 12 daca de exemplu este ora 12.15.

Ceasul "doar un moment"

 

Ceasul "doar un moment"

    Acest ceas se joaca cu faptul ca suntem atat de obisnuiti sa citim ora in functie de bratele lui incat nu ne mai uitam la numere, adica ne forteaza sa reexaminam relatiile familiare unghiulare. Aceasta piesa de design are nevoie de putina interpretare, cu o rasucire o data la 24 de ore si singurul sau brat este fix.  

Ceasul rama


Ceasul rama
    Ceasul acesta este un ceas ce sacrifica precizia pentru stil. Fiecare brat al sau proiecteaza puncte spre exterior. Va trebui sa cauti mult pentru a gasi o piesa de mobilier mai minimalista ca aceasta pentru locuinta ta.  

Societatea triplu 9 si ceasuri matematice

 


Societatea triplu 9 si ceasuri matematice

    Trebuie sa fii un geniu in matematica pentru a reusi sa citesti acest ceas sau cel putin nu il vei putea citi asa usor. Daca esti un membru al Societatii Triplu Noua poate esti calificat, caz in care, ceasul va fi atat practic, cat si expus in mod inteligent. Ceasul matematic arata de parca numerele  ar fi scrise cu creta, iar operatiile matematice expuse ar putea intra in memorie si astfel si-ar pierde functia pentru care a fost creat si anume aceea de a tine cativa oameni ageri din punct de vedere intelectual si sa zapaceasca pe restul.