Mobilier nou din materiale vechi!

Reciclarea nu trebuie limitata doar la ideea sortarii de cutii si sticle in cosuri de gunoi pentru a fi mai apoi trimise catre centrele de colectare unde vor fi transformate in noi cutii si sticle. Reciclarea poate fi privita ca reutilizarea materialelor existente pentru a realiza ceva nou si original, deseori cu functii complet diferite de scopurile pentru care au fost confectionate initial. Designerii de mobila au capitalizat aceasta notiune astfel incat rezultatele sunt unele creative si neasteptate de utilizare a acestor obiecte in locuinte.

  Mobilier nou din materiale vechi!
 
  Iata niste mese ce sunt realizate din usi de dulapioare fixate pe scheletul lor. Acestea se deschid si dezvaluie un spatiu de depozitare, creand astfel o piesa de mobilier multifunctionala. Mesele sunt pictate manual, fiind realizate la comanda, astfel incat sa se poata integra in orice fel de tema de design.

Mese realizate din usi de dulapioare
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mesele din usi de dulapioare, pictate manual
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Anumite designuri de mobilier realizate din materiale reciclate nu sunt create pentru a fi si practice, insa ideile acestora sunt impresionante, mai ales in ceea ce priveste munca depusa si atentia indreptata catre detalii. Exemple de acest gen includ aceste doua scaune create din sute de obiecte mici: unul este realizat din dopuri de vin, iar celalalt din discuri compacte.

Scaune create din dopuri de vin si din discuri compacte.
   
 
 
 
 
 
 
 
    Studentul israelian Naty Moskovich realizeaza piese de mobilier foarte colorate din lazi de plastic, transformand astfel ceva care a fost odata neplacut din punct de vedere estetic, in piese atractive si luminoase. Obiectele realizate de el nu sunt puse spre vanzare, deoarece acestea nu au fost trimise nicioadata spre productie, insa ele dau privitorului idei despre cum sa transforme materiale brute in mobilier.
 Mobilier realizat din lazi de plastic
 
 
 
 
 
 
 
 Materiale brute transformate in mobilier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mobilier din lazi de plastic