Rafturi inedite pentru depozitarea cartilor

Rafturi inedite pentru depozitarea cartilor


Acum zece ani, multi dintre noi presupuneau ca domeniul cartilor electronice (ebooks) va transforma cartile traditionale in carti depasite. In timp ce mai multi dintre noi realizeaza majoritatea  activitatilor zilnice in mod automat, pe calculator, vom pastra intotdeauna un loc aparte cartilor de hartie si rafturilor ce le detin. Exista ceva atat de satisfacator in a te plimba intr-o camera captusita cu carti de toate culorile si dimensiunile, incat se stie ca acestea nu vor iesi niciodata din trenduri. Atractia lor este data de gama larga de stocare si de optiunile de afisare pe care alegem. Aceste rafturi incredibile nu pastreaza doar cartile, ele adauga o nota de stil si caracter intr-o casa.


Rafturi inedite pentru depozitarea cartilor
 
Imbratiseaza-ti cartile

Pentru cei ce-si iubesc cu adevarat cartile, sistemul in miscare de depozitare a cartilor permite oferirea de dragoste cartilor, chiar si atunci cand nu esti in jur. Cuierele sub forma de brate si picioare pentru perete, sustin cartile ce stau pe picioarele suportului si se bucura de imbratisarea calda a bratelor. Aceasta nu poate fi cea mai inteleapta solutie pentru o colectie mare de carti, dar se pare ca este ideal pentru etalarea a doar cateva carti favorite si iubite.

Rafturi pentru carti\

Wokka Wokka Wokka

Toata lumea va recunoaste imediat fata simpla, galbena de Pac-Man...dar din scopuri juridice, aceasta versiune se numeste Puckman. Biblioteca galbena este suspendata de perete, tinand absolut tot ceea ce ai nevoie si adaugand un sentiment de nostalgie pentru oricine a petrecut ore in sir jucandu-se acest joc.

Rafturi de biblioteca sub forma de Pac-Man

Un caz de razboi?

Inspirat din evenimentele globale legate de testele anti-racheta, designerul din spatele lui, Daniel Loves Obiects a creat aceste bibliorafturi uimitoare. Purtate pe spatele unor jucarii ce intruchipeaza soldati mici aurii, cutiile suportand imagini cu rachete - si numeroase copii ale lui Sun Tzu Arta razboiului. O partea arta, o parte comentariu politic, acestea rafturi ar fi ideale atat pentru stocarea volumelor de carti, cat si pentru inceperea unei conversatii.
 
Rafturi sub forma de soldatei

Mutarea literaturii

Aceste doua modele de biblioteci, concepute de David Garcia, rasucesc in mod jucaus perceptiile noastre in legatura cu lectura. In primul rand, Arhiva I, este o biblioteca echilibrata: scaunul cititorului este ridicat, iar biblioteca trebuie sa fie cel putin la fel de grea ca si cititorul, pentru ca scaunul sa ramana in pozitia sa ridicata. Biblioteca rotunda, Arhiva II, este un recul al bibliotecilor de calatorii: un concept simplu, ce invita utilizatorii sa ia biblioteca cu ei, pe masura ce exploreaza lumea cu cartea in mana.

Biblioteca ingenioasa

Depozitare personalizata

Daca te saturi frecvent de mobilierul existent si tanjesti dupa o schimbare de ritm, aceste rafturi, T.Shelf (prescurtarea de la raft in triunghi) ar putea ceea ce ai nevoie pentru a mentine mobilierul de stocare a cartilor, interesant. Piesele sunt tinute impreuna cu nimic mai mult decat cabluri de otel si fermoare, deci nu este nevoie de hardware sau de instrumente pentru a asambla o configuratie de rafturi personalizate. Ia fiecare piesa bucata cu bucata si reasambleaza-le atunci cand atunci cand noi piese de mobilier necesita ca rafturile sa se transforme intr-o forma diferita.
 
 Rafturi din lemn