Sfaturi in ceea ce priveste culoarea vopselei

Sfaturi in ceea ce priveste culoarea vopselei


    Cele mai bune rezultate vin din una din cele doua teorii. Prima este selectarea a doua culori care sunt similare sau aflate una langa alta pe roata culorilor, ca de exemplu, auriul si culoarea ruginei. Aurul luminos este plasat ca strat de baza haina, cu vartejuri si modele din culoarea ruginei peste asta, este o combinatie grozava.

  Sfaturi in ceea ce priveste culoarea vopselei
 
    Un alt exemplu al acestei teorii ar fi verdele si albastrul. Pare ca se foloseste un verde mai slab decat albastrul si, prin urmare, functioneaza mai bine ca si strat de baza. Mai mult, ambele culori trebuie sa fie aproximativ de aceeasi tenta, deschisa sau mai inchisa, pentru ca tehnica sa aiba succes.
 
 Se dilueaza stratul "spalat" de vopsea, o parte apa si trei parti vopsea latex.
 
    Cea de-a doua teorie este ca intotdeauna aceasta tehnica pare ca se potriveste atunci cand acestea implica albul in combinatie cu alta culoare. Culoarea poate fi stratul de baza sau cel superior, dar rezultatele vor fi destul de diferite. Albul ca strat superior estompeaza sau pune nori peste culoarea aleasa. Invers, culoarea se mentine puternic pe alb.

Pentru un aspect de argila:


    Se dilueaza stratul "spalat" de vopsea, o parte apa si trei parti vopsea latex. Spala stratul superior urmand instructiunile de mai sus si in timp ce vopseaua este inca umeda pe pereti, sterge-i cu o carpa uscata. Acest lucru iti permite sa indulcesti aspectul, ajutand stratul de sus sa se amestece mai mult cu baza. Vrei sa faci unele zone mai intunecate decat altele, asa ca, daca perete incepe sa arate prea uniform, mai adauga vopsea.
 
Alegerea culorii vopselei pentru pereti

Alte sfaturi:


  • Clateste prosopul pe care il utilizezi sau inlocuieste-l, atunci cand acesta devine saturat cu vopsea.
  • Aceasta tehnica poate fi infrumusetata prin plasarea unor litere in stratul de baza, apoi "spala" cu vopsea peretele, pentru a scoate in evidenta numele de familie sau orice altceva.