Cum sa repari placile ceramice pentru pardoseli

Cum sa repari placile ceramice pentru pardoseli


    Placile ceramice pentru pardoseli vin in diferite forme, dimensiuni si grosimi. Utilizarea camerei sau zonei este ceea ce determina ce tip de placi de podea trebuie folosite. Placile deteriorate ar putea fi provocate din cauza unui ciocan sau un obiect greu care cade pe podea. Cea mai mare parte a acestor podele se gasesc in bai si garderobe, terase, bucatarii, magazine, hol, alei si verande. Aceate zone sunt, de obicei, zone umede, sau cu mult trafic, ca si in hol.

   Cum sa repari placile ceramice pentru pardoseli
 
   Dupa ce ai identificat placile stricate, cumpara aceleasi placi ceramice sau alege din resturile ce le-ai pastrat inca de la instalarea lor initiala. Este important de retinut unde este amplasata placa, cum ar fi intr-un colt al camerei, ceea ce inseamna ca trebuie modelata astfel incat sa potriveasca in aceea zona. Taie si scoate cimentul uscat de dedesubt si asigura-te ca marginile adiacente placii ceramice sunt netede.

Instalarea gresiei

    Avand grija sa nu deteriorezi placile ceramice in stare buna, uda suprafata pentru aproximativ patruzeci de minute. Se amesteca ciment si nisip, in proportie de o parte ciment si doua parti nisip pentru a obtine o combinatie bogata. Adauga apa suficienta pentru a face amestecul si raspandeste-l in zona pentru a inlocui placa ceramica deteriorata. Aplica cimentul si amplaseaza placile deasupra cimentului, in timp ce o bati cu un ciocan de lemn  pentru a o fixa si pentru a fi la acelasi nivel cu celelalte placi.

Repararea gresiei

    Dupa doua ore, plaseaza ciment ce se potriveste cu placa la imbinari, pana cand uloarea este egala. Strange cimentul in exces si foloseste o carpa uscata pentru a sterge si curata pardoseala. Pune un avertisment sa nu se treaca prin aceea zona, doar dupa douazeci si patru de ore. Uda zona timp de o ora in ziua urmatoare. Dupa acest timp zona este uscata, iar placile ceramice pentru pardoseala vor arata minunat, ca noi.