Sfaturi pentru mansarda

Sfaturi pentru mansarda


Inainte de a lua orice decizii cu privire la remodelarea mansardei, va trebui sa te gandesti nu numai la ceea ce doresti, ci si la ce optiuni se vor potrivi in spatiul respectiv. Ia in considerare urmatoarele puncte:

Remodelarea mansardei
 
Asigura-te ca mansarda poate fi remodelata. Verifica izolatia. In cazul in care formeaza litera "W", aceasta poate fi prea dificil de remodelat sau aduce odata cu ea costuri suplimentare. Trebuie sa cauti forma literei "A", care nu va interfera aproape la fel de mult. Ce are deja de oferit casa ta? Daca trebuie sa adaugi o scara, ia in considerare cat de mult spatiu s-a pierdut de la nivelurile inferioare. Scarile ocupa mult spatiu.

Autorizatiile de construire solicita efectuarea de inspectii, iar aceasta este dictata de oficialii administratiei publice. Verifica ordinea pe care o doresti, atunci cand planifici remodelarea.

In cazul in care acoperisul inclinat intalneste peretii la un punct scazut pentru utilizator, planuieste ca peretele sa fie plasat mai in interior. Acest lucru va reduce dimensiunea camerei, dar poti folosi zona dintre peretii noi si peretii existenti ca spatiu de depozitare, care va fi probabil mult mai utila decat a avea o zona de camera prea mica pentru a putea sa mergi normal in ea. In plus, unele zone au coduri de inaltime.
 
Sfaturi pentru mansarda

Vei avea nevoie de un anumit control asupra temperaturii, asa ca planifica sa adaugi izolatia si ferestrele. Ferestre nu vor adauga numai lumina, dar ele vor actiona ca si instrumente de ventilatie in lunile mai calde.

Aminteste-ti ca restul casei va fi afectat de acest proiect, asa ca planuieste in consecinta. Adaugarea unei scari va ocupa mult spatiu si va perturba spatiile de locuit.

Urmatorul pas este acela de a te hotara cu privire la utilitatea pe care vrei sa o dai spatiului de la mansarda. Vrei sa creezi un birou acasa, un dormitor sau un studio? Tu decizi!