ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

actualizat la
04.07.2023
vizualizări
1567
1 voturi
status
actualizat

Lider internațional în sisteme de ventilație și recuperare de căldură, compania ATREA este prezentă în peste 30 de țări și dispune de o vechime de peste 30 de ani în oferirea soluțiilor pentru o ventilație eficientă din punct de vedere energetic.

Compania este prezentă pe piața din România din anul 2015, cu misiunea de a reduce pierderile de energie în spații precum clădiri, școli, spitale, clădiri de birouri, case sau apartamente și a conserva în totalitate energia prin refolosirea energiei existente.

ATREA  lucrează în strânsă legătură cu instituții de testare și laboratoare, iar toate produsele sale sunt testate și verificate în mod regulat. Certificarea Eurovent este recunoscută ca lider de clasă la nivel mondial în domeniul certificării de performanță pentru produse de climatizareventilație termică și refrigerare.

356911865 841221924107898 5808378650084126886 n

Certificarea garantează că sistemul îndeplinește cerințe stricte de igienă şi asigură un climat interior mai bun, fără bacterii, viruşi sau alergeni.

Sediile ATREA se află în București, respectiv Cluj, iar printre produsele comercializate se numără:

 • recuperatoare de căldură, hote profesionale, centrale de tratare aer, dezumidificatoare piscine, pompe de căldură aer-aer sau filtre și accesorii.

Țări precum Germania, Olanda, Elveția, Belgia, Regatul Unit, România, Polonia sau Slovenia au devenit parteneri solizi ai ATREA.

Există 4 simptome care indică o calitate slabă a aerului în cadrul spațiului de lucru: tuse sau respirație dificilă, strănut sau reacții alergice, piele uscată sau iritată, dureri de cap/greață.

ATREA furnizează soluții complete pentru o calitate impecabilă a aerului, facturi reduse la energie și mai multă sustenabilitate pentru orice proiect comparativ cu clasicele aparate de aer condiționat.

Ventilația pe bază de recuperare de căldură

Principiul ventilației cu recuperare de căldură presupune aerisirea casei într-un mod controlat cu menținerea temperaturii constante din interior, fără a fi nevoie de deschiderea geamurilor.

Aerul proaspat introdus în casă trece printr-un schimbător de căldură din interiorul unității de ventilație, în care, din cealaltă parte a schimbătorului, intră aerul cald viciat din casă.

Cele două circuite de aer sunt perfect separate unul de celălalt printr-un sistem de plăci etanșe din interiorul blocului recuperator, iar astfel se previne pătrunderea înapoi a mirosurilor din aerul evacuat din casă în aerul proaspăt introdus.

Prin pereții plăcilor separatoare, căldura din aerul evacuat trece în aerul proaspăt, care este astfel preîncălzit cu căldura aerului viciat.

ATREA este singurul producător care a dezvoltat și un software extrem de eficient și sofisticat pentru proiectarea sistemului de echilibrare: unități de ventilație echilibrată cu posibila circulație a aerului pentru ventilație, răcirea și încălzirea caselor și apartamentelor.

Soluțiile de ventilație și răcire într-un singur sistem reprezintă următorul nivel în construcțiile pasive sau cu consum redus de energie și un drum scurt și sigur către temperaturi interioare ideale pe timp de caniculă.

Noua linie DUPLEX RS5 este soluția perfectă pentru spațiile deschise rezidențiale, comerciale sau industriale – soluție care îndeplinește toate aceste criterii oferind trei funcții într-o singură unitate: răcire, încălzire și ventilare.

Clădirile industriale, spațiile comerciale, fabrici, spații de depozitare: indiferent de destinație, ele au nevoie de un element de bază pentru a fi atât funcționale, cât și confortabile pentru cei care vizitează sau lucrează în spațiul respectiv – un flux permanent de aer proaspăt și curat.

Care este soluția? Un sistem complet de ventilare care să asigure aportul necesar de aer în toate încăperile, care să mențină o temperatură constantă și care să lucreze eficient, evitând risipa de energie.

Linia DUPLEX Multi ECO de la ATREA este exact acea soluție, concepută de la bun început pentru a acoperi o plajă cât mai largă de nevoi prin versatilitatea modului de instalare al unităților:

 • unitate cu montaj exterior, pe acoperiș sau pe terasă;
 • unități compacte, extra-plate cu montaj la plafon;
 • unități verticale cu toate racordurile orientate în sus;

Recuperatoarele patentate ATREA obțin eficiențe ridicate de transfer al căldurii, cu valori de până la 95%.

Soluțiile de ventilație pe bază de recuperare de căldură ATREA combină principii de termodinamică, factori de mediu schimbători (umiditate, flux de aer, presiune diferențiată), panouri de control inteligente și tehnologii inovative de filtrare și ventilare pentru a limita prezența și răspândirea patogenilor și alergenilor.

Acestea sunt concepute pe baza unor noi tehnologii din domeniu, optimizate conform standardelor europene de top și personalizate în funcție de cerințele fiecărui proiect (spații rezidențiale, spații comerciale, hale industriale, spații office sau școli).

Din păcate, ventilația nu se plasează și în topul cheltuielilor unei instituții de învățământ. Motivele sunt diferite de la caz la caz, însă un lucru rămâne la fel: lista de beneficii pe care o aduce ventilația automată implementată în școli.

Echipa ATREA a dezvoltat un proiect despre importanța ventilației în școli. Acesta vizează creșa Fălticeni, iar în cadrul lui se valorifică importanța ventilației prin sistemele implementate.

Pentru un flux permanent de aer proaspăt și curat introdus și filtrat într-un mod extrem de silențios în sala de clasă, sala de mese, dormitorul unei creșe sau laboratorul dedicat, ATREA prezintă soluția: DUPLEX Inter-H, o soluție de ventilare comodă, simplă și mai ales silențioasă, care nu perturbă liniștea din sălile de curs sau dormitoarele din creșe.

Compania oferă servicii complete de consultanță-proiectare-personalizare și instalare cu ajutorul rețelei de parteneri la nivel național și este alături de fiecare clint pentru alegerea produsului ideal!

Galerie fotografii ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

Produse oferite de ATREA:

 • Centrale tratare aer;
 • Dezumidificatoare piscine;
 • Pompe căldură aer-aer;

Recuperatoare de căldură pentru spații rezidențiale:

 • Recuperatoare de căldură centralizate;
 • Recuperatoare de căldură descentralizate;
 • Recuperatoare entalpice;
 • Sisteme ventilație și climatizare;

Hote profesionale:

 • LINIA KUBUS;
 • LINIA MODIS 2;
 • LINIA GRANDE;
 • LINIA VARIANT;
 • LINIA OPTIMA;

Filtre și accesorii:

 • Baterii încălzire, răcire;
 • Senzori;
 • Filtre;

Servicii oferite de ATREA:

 • Rețeaua de service ATREA;
 • Devino partener ATREA;
 • Program de selectare ATREA;
 • Livrare în București: 1 – 3 zile lucrătoare;
 • Livrare în țară: 2 – 5 zile lucrătoare;

Contact ATREA ROMANIA SRL

 • Telefon: 0371 138 250
  Fax: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adrese:

  Calea Republicii, nr. 107, et. 2, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  Str. Ion Creangă 10K, Otopeni

  FACEBOOK: Atrea

  Program: Luni-Vineri: 09.00–17.30

 • Adresa WEB: https://atreashop.ro/
1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ATREA ROMANIA SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

SOLDEC – Dezumidificare și umidificare performantă în construcții
09.02.2023
13571 vizualizari

SOLDEC – Dezumidificare și umidificare performantă în construcții

SOLDEC este prima companie din România specializată exclusiv în dezumidificare în construcții. Compania este reprezentant unic în România pentru mărci cu renume mondial, printre care Coplax, Wood's, Chidros, TFA, Adler Europe, Absodry, etc. Compania...
CONF TUB INOX - Coșuri de fum din inox și tubulaturi de ventilație
18.12.2017
5380 vizualizari

CONF TUB INOX - Coșuri de fum din inox și tubulaturi de ventilație

CONF TUB INOX este o companie cu peste 10 ani de experiență în proiectare, executare și montare coșuri de fum din inox și tubulaturi de ventilație. Firma pune la dispoziția clienților produse confecționate din materiale de calitate care sunt livrate ...
NORVIC AMA - Sisteme de încălzire electrică, sisteme de degivrare, sisteme de răcire, purificatoare de aer
28.09.2023
56 vizualizari

NORVIC AMA - Sisteme de încălzire electrică, sisteme de degivrare, sisteme de răcire, purificatoare de aer

NORVIC AMA comercializează o gamă variată de sisteme de încălzire electrică și sisteme de degivrare, precum și răcitoare de aer, purificatoare, termostate și multe altele. Echipa oferă soluții eficiente de încălzire și răcire electrică cu ajutorul s...