Amplasarea patului in dormitor dupa principiile Feng Shui

Pozitionarea patului

    Feng Shui implica mai multe principii favorabile de pozitionare a patului in dormitor. Pentru a profita de cat mai multe dintre acestea, folositi-va personalitatea in camera voastra, pentru a face cea mai buna alegere posibila. De exemplu, conceptul de pozitie comandanta va arata cum sa realizati cea mai puternica pozitie a patului in concordanta cu scoala de gandire Feng Shui. Daca vedeti ca dormitorul vostru nu indeplineste aceste criterii - nu intrati in panica! Exista remedii pe care le puteti pune in aplicare astfel incat sa va imbunatatiti in mod dramatic situatia dormitorului.
 

 Pozitionarea patului langa usa


    Primul principiu prevede ca patul sa fie amplasat in vecinatatea usii dormitorului avand o rata de importanta mai mare decat daca acesta este asezat in directia de compas. Nu mai trebuie sa analizezi daca patul tau este asezat inspre est, vest, nord sau sud. Astfel, puteti pozitiona patul in functie de modul in care aceasta se imbina cu celelalte caracteristici principale ale camerei - usa.

Amplasarea patului in dormitor dupa principiile Feng Shui


Distanta de la pat pana la usa


    Cel de-al doilea principiu specifica faptul ca patul ar trebui sa fie amplasat cat mai departe de usa dormitorului. Daca usa este pe partea stanga, cea mai buna pozitie a patului este coltul cel mai indepartat din dreapta camerei; daca usa este in partea dreapta, cea mai buna locatie a patului este cea mai indepartata portiune din partea stanga, iar daca usa este pe centru, patul trebuie amplasat fie in spatiul cel mai indepartat din dreapta, fie cel in cel din stanga. Cu cat patul este mai indepartat de usa, cu atat mai mult veti simti controlul asupra spatiului si asupra vietii voastre. Nu vei mai fi speriat usor si vei avea o gramada de timp pentru a te pregati pentru evenimentele care survin in viata ta.

Domeniul de aplicare al viziunii


    Cel de-al treilea principiu afirma ca pozitia patului ar trebui sa permita un spectru larg de aplicare a camerei. O serie de privelisti diminuate in camera pot restrictiona chi-ul celui care se odihneste in patul respectiv si viziunea asupra vietii. Cu cat este mai mare spatiul din fata patului, cu atat mai mult viata ta se extinde si se imbunatateste. Din acest motiv, precautiile Feng Shui impotriva introducerii piciorului patului langa perete se refera la  blocajul cariererei tale si, mai mult decat atat, acest lucru poate cauza probleme asupra picioarelor si gleznelor. In plus, introducerea patului direct fata de un perete lateral (fara nici un spatiu intre partea laterala a patului si perete), pot face sa te simti inghesuit, infundat si mai putin flexibil in viata.

Vizibilitatea asupra usii dormitorului


    Cel de-al patrulea principiu prevede faptul ca ar trebui sa poti vedea, in mod clar, usa dormitorului din pat. Acest concept inseamna ca atunci cand stai intins pe spate in pat - adica in centrul patului (daca dormi singur) sau pe partea ta de pat (daca dormi cu un partener) - poti deschide ochii si imediat sa vezi usa de la camera fara a repozitiona corpul.
    Nevazand cine intra pe usa te poate face nesigur. Chiar daca te gandesti ca nu esti obisnuit sa nu vezi usa, vei experimenta tot o senzatie de stres in subconstient, ceea ce poate crea dezechilibru si frustrare. Acest lucru, de tensiune si neliniste continua poate provoca in timp, un dezechilibru in sistemul nervos. Rezultatele pot include probleme cu nervii, aritmie si palpitatii ale inimii. In plus, rasucirea corpului in mod repetat, pentru a vedea daca intra cineva pe usa poate provoca probleme pe termen lung ale gatului si coloanei vertebrale.
    Daca pozitia patului nu-ti permite sa vezi usa si nu poti muta patul, poti amplasa o oglinda mare opusa patului care va permite sa vezi cu usurinta usa. Daca ai nevoie sa muti oglinda astfel incat sa poti vedea usa, utilizeaza o oglinda prevazuta cu un cadru, cu picioare, pentru a o amplasa in pozitia corespunzatoare.

Linia directa de la usa


    Cel de-al cincilea principiu ne invata ca patul nu ar trebui sa stea in linie directa cu accesul in camera. Daca patul este in linie directa cu usa, chi-ul usii merge direct si puternic pana la mijlocul patului. Acest factor poate crea boli in partea centrala a corpului.
    Cu cat dormi mai departe de usa si cu cat vezi mai mult din camera fiind asezat in pat, cu atat te vei simti ca detii controlul asupra mediului in care traiesti si, prin urmare, asupra vietii tale. Faptul ca poti vedea usa dormitorului simbolizeaza ca stii ceea ce-ti aduce viata si ca te simti pregatit sa te confrunti cu ceea ce va urma. Tu iti comanzi cursul destinului, iar rezultatele se vor manifesta pozitiv in multe domenii din viata ta.

Pozitionarea patului langa perete
 
    Atunci cand urmezi principiul Feng Shui ai posibilitatea de a alege din trei variante pentru amplasarea ideala a patului. Variantele prezentate sunt excelente; doar sa fii sigur ca, pe cat posibil, sa lasi suficient spatiu pe partea mai apropiata de perete pentru partenerul tau (sau pentru tine) astfel incat sa poti ajunge in pat. Pozitia a, din figura (pat unghiular in colt), este cea mai puternica alegere din toate, deoarece aceasta castiga sprijinul a doi pereti. Daca alegi aceasta pozitie, atunci patul tau necesita o o tablie solida. Asigura-te ca colturile patului tau ating peretele cu fermitate. Ai posibilitatea sa intaresti aceasta pozitie a patului prin plasarea unei plante si a unei lumini in spatele tabliei patului.